Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Άλλος για το ΠΑΣΟΚ... - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Η Χρυσή Αυγή θα διεκδικήσει αυτό που της ανήκει!
Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητος ευρίσκονται οι εξελίξεις στην λεγόμενη δημοκρατική συμπαράταξη ή ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θέλετε να αποκαλέσετε τον εν λόγω πολιτικό σχηματισμό.
Αυτό το οποίο ευρίσκεται πέραν πάσης λογικής και προκαλεί βάναυσα τον μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος έχει πληγεί από το πολιτικό κατεστημένο και τα μνημόνια, είναι ότι όλοι ομιλούν για έναν… νέο πολιτικό φορέα!
Και εδώ το ερώτημα που τίθεται είναι: τι θα γίνει με τα διακόσια και πλέον εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χρωστά το ΠΑΣΟΚ, θα διαγραφούν; Όπως διαγράφηκαν και πολλές άλλες οφειλές επιτηδείων;
Υποψήφιοι… επτά!
Ξεκινήσαμε με μία κατ’ ουσίαν υποψήφια για την προεδρία της κεντροαριστεράς και ήδη μέχρι στιγμής έχουν φτάσει οι υποψήφιοι τον αριθμό επτά! Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η κατάσταση έχει ως εξής:
“Αποσαφηνίζονται εντός των επομένων ημερών οι υποψηφιότητες όσων θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του υπό ίδρυση νέο πολιτικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, που επιταχύνθηκαν την εβδομάδα που πέρασε καθώς, κατά χρονική σειρά, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μανιάτης κατέστησαν σαφές ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία. Μέχρι στιγμής οι δεδομένοι υποψήφιοι ανέρχονται σε πέντε (Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Μανιάτης) και πιθανολογείται ότι θα υποβάλλουν ακόμη υποψηφιότητα, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Σύνολο επτά εκτός κι αν υπάρξει νέα υποψηφιότητα έκπληξη.”
Πως γίνεται τώρα ο επικεφαλής ενός κόμματος, το οποίο ευρίσκεται στην Βουλή εκλεγμένο, ο Σταύρος Θεοδωράκης, να θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία ενός άλλου κόμματος που θα ιδρυθεί από ένα άλλο κόμμα, αυτό μόνον σε παραστάσεις του Καραγκιόζη είναι δυνατόν να έχει θέση! Τελικά όμως φαίνεται πως όλα γίνονται στην χώρα αυτή. Πριν αναφερθούμε όμως στις μελλοντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, γιατί περί αυτού πρόκειται, ας εξετάσουμε το πολιτικό γεγονός του θέρους, το οποίο δεν ήταν άλλο από την πρόταση Λαλιώτη.
Το άνοιγμα Λαλιώτη και η πραγματικότης
Για όλα μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Κώστα Λαλιώτη, αλλά όχι για έλλειψη πολιτικής σκέψεως. Έτσι πολύ ορθά πρότεινε το ΠΑΣΟΚ να συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα του επιστραφεί μέρος από τις ψήφους του τις οποίες έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απόλυτα θετικός στην πρόταση Λαλιώτη ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Κουρουμπλής, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, και ο οποίος διαβλέπει ότι σε μία πιθανή αυτής της μορφής συνεργασία, θα ισχυροποιηθεί η θέση των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει εκτός κυβερνήσεως τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του και αυτή είναι και η μοναδική ελπίδα πολιτικής επιβιώσεως την οποία έχει. Εάν μάλιστα πάρει και την πρωτοβουλία από μόνος του, τότε ενδεχομένως να τον συγχωρέσουν οι φιλελεύθεροι ψηφοφόροι για την συνοδοιπορία του με τους μαρξιστές.
Τίποτα απ’ αυτά όμως δεν φαίνεται να γίνεται, αφού όπως ανέφερα προηγουμένως ήδη είναι επτά οι υποψήφιοι για την αρχηγία του “νέου” ΠΑΣΟΚ και είναι και πιθανό από τις εσωκομματικές εξελίξεις να προκύψουν και νέα κόμματα.
Στην περίπτωση πάντως κατά την οποία θα ισχυροποιηθεί σημαντικά αυτό το “νέο” ΠΑΣΟΚ, αυτοί που θα έχουν να χάσουν ψήφους και ποσοστά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. και όχι βέβαια η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
Ο δρόμος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Μέσα σε ένα κόσμο που καταρρέει και ζώντας ανάμεσα σε έναν λαό, ο οποίος πραγματικά δεν ξέρει τι θέλει, παρατηρούμε ότι ενώ η πλειοψηφία των πολιτών αναμφισβήτητα είναι κατά των μνημονίων, ψηφίζει κατά πλειοψηφία κόμματα, τα οποία έχουν υπογράψει και ψηφίσει μνημόνια! Ταυτόχρονα σε όλες τις πολιτικές έρευνες καταδεικνύεται η βαθύτατη απαξία και άρνηση του λαού απέναντι σε ένα χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα, το οποίο βαθαίνει το χάσμα και δημιουργεί όλο και περισσότερα αδιέξοδα.
Οι διαπιστώσεις αυτές γίνονται λίγες ημέρες πριν την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανιστούν σαν Μεσσίες, οι οποίοι θα σώσουν τον Λαό. Είναι βέβαιον ότι με τα ψέματα και την προπαγάνδα θα πείσουν πολλούς, αλλά όχι όμως όλους.
Χρέος δικό μας να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Να διεκδικήσουμε όσους γυρίζουν την πλάτη στο σύστημα και κυρίως αυτούς που σκέπτονται εθνικιστικά και αντικαπιταλιστικά και έχουν το θάρρος και την πυγμή να περάσουν τις κόκκινες γραμμές ενός διεφθαρμένου καθεστώτος. Το μέλλον θα είναι δικό μας εάν πραγματικά το θελήσουμε.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ