Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΑΤΗΕΝΣ PRIDE ! ! !

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Οι φυλλάδες που θέλουν να χαρακτηρίζονται ως «προοδευτικές» άρχισαν από σήμερα να προπαγανδίζουν το φεστιβάλ της ανωμαλίας που θα λάβει χώρα αρχάς του επόμενου μήνα στην Αθήνα. Ιδού τι γράφει η «προοδευτική» Γιαννάρου στην  «προοδευτικότερη» των φυλλάδων, Καθημερινή: «Για 13η χρονιά, στις 10 Ιουνίου διοργανώνεται το καθιερωμένο φεστιβάλ υπερηφάνειας Athens Pride, με τις σχετικές πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις να ξεκινούν από το ερχόμενο Σάββατο 3η του μηνός. Πρώτη φορά, θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Συντάγματος, αντί της πλατείας Κλαυθμώνος, μια «μετακόμιση» με έντονο συμβολισμό. Το Pride χρειάζεται πλέον μεγαλύτερο χώρο, ενώ διεκδικεί μεγαλύτερη έκθεση, την ίδια ορατότητα με όλους τους υπολοίπους.
«Υπέβαλαν μια υποδειγματική μελέτη χρήσης του κοινόχρηστου χώρου, με σεβασμό στη βιώσιμη κινητικότητα πεζών και ΑμεΑ, με πολύ ενδιαφέροντα φωτισμό της πλατείας, μετά από συνεννόηση με τα ξενοδοχεία», σχολίασε η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων κ. Νέλλη Παπαχελά./ Το διαφημιστικό σποτ του φεστιβάλ εγκρίθηκε από το ΕΣΡ, με αποτέλεσμα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να προβάλλουν κανονικά το φετινό μήνυμά του: «Θέμα Παιδείας». Πλησιάζοντας στην ημερομηνία διεξαγωγής του Athens Pride, είναι βέβαιο ότι θα διαβάσουμε ένα σωρό απόψεις για την αναγκαιότητα ή μη μιας τέτοιας εκδήλωσης, με το επιχείρημα ότι ήδη έχουν ικανοποιηθεί κάποια αιτήματα από τη νομοθεσία. Ας σκεφτούμε όμως πόσους ανθρώπους έχουμε όλοι γύρω μας που διστάζουν να αποκαλύψουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα στη δουλειά και τον κοινωνικό τους περίγυρο, υπό τον φόβο του στίγματος.»

Η έννοια του προοδευτισμού έχει αλλοιωθεί επικίνδυνα στις μέρες μας, σε τέτοιο μάλιστα σημείο  που να δηλώνει την αντίθετη έννοια από αυτή που πραγματικά είναι. Σήμερα θεωρείται  προοδευτισμός να καίνε τρόλλευ, να σπάνε στο ξύλο καθηγητές, να κάνουν καταλήψεις σε δημόσια κτίρια κλπ. Αφού λοιπόν η κοινωνική συμπεριφορά εκφυλίστηκε και μετατράπηκε σε «προοδευτισμό», γιατί να μείνει πίσω η επίδειξη της ανωμαλίας ως κάτι το φυσικό; «θεωρείται» λοιπόν φυσικό να «παρουσιάζονται» δημόσια οι παρά φύσιν ασχολίες των σεξουαλικά «απελευθερωμένων» ατόμων. Είναι λένε «θέμα παιδείας» να δείχνονται δημόσια οι εκάστοτε ανωμαλίες, πράγμα που σε αυτό συμφωνεί και το «προοδευτικό» ΕΣΡ, άλλο τώρα αν δεν συμφωνεί στο να προβάλλονται οι απόψεις της Χρυσής Αυγής. Αυτό κι αν είναι προοδευτισμός. Πέραν τούτου, το έργο των γονέων δεν αντικαθίσταται από κανένα ΕΣΡ και από καμία «προοδευτική» αριστερά. Τα έχουμε γράψει και τα έχουμε πει μυριάδες φορές, και δεν θα βαρεθούμε να ξαναλέμε ότι η κοινωνία μας τείνει να εκφυλιστεί πλήρως. Η λέξη πρόοδος καταδεικνύει την αναβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Προοδευτισμός είναι οι ενέργειες που ανυψώνουν τον άνθρωπο ως αξία, ενέργειες που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη της αιωνιότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι στη αρχαία Ελλάδα οι κίναιδοι απαγορεύονταν να έχουν οποιοδήποτε αξίωμα. Τώρα όσων αφορά το στιγματισμό που θέλουν να αποβάλλουν από πάνω τους οι «προοδευτικοί», ας ανατρέξουν στα βιβλία της ιατρικής και να διαβάσουν τι εστί παρά φύσιν βιασμός. Τέλος, αν θέλουν να κάνουν παρέλαση και οι παιδεραστές, δεν έχουν παρά να υποβάλλουν την ίδια μελέτη στην κ. Παπαχελά.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/