Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ερώτηση Μπαρμπαρούση για τις ελλείψεις σε πληροφοριακές πινακίδες επί της Ιόνιας Οδού

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις σε πληροφοριακές πινακίδες επί της Ιόνιας Οδού».

Είναι προφανές ότι το έργο που αφορά στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, αποτελεί ένα σημαντικό έργο που μειώνει σημαντικά τους χρόνους μετάβασης στο οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί την Δυτική Ελλάδα. Διαπιστώνουμε όμως ότι μέχρι σήμερα, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις αναφορικά α) με την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων β) πινακίδων ιστορικού ενδιαφέροντος γ) πινακίδων τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και ελλείψεις στην τοποθέτηση ιστών προς ανάρτηση της Ελληνικής σημαίας στους σταθμούς διοδίων.
Ειδικότερα, παρατηρήθηκε ότι στα τμήματα που έχουν δοθεί στην κυκλοφορία δεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες ιστορικού ενδιαφέροντος που να αναδεικνύουν την ιερότητα της πόλης του Μεσολογγίου, την περιοχή της Αρχαίας Καλυδώνας, το Θέατρο Οινιάδων, την περιοχή όπου ευρίσκεται η αρχαία πόλη του Αμφιλοχικού Άργους ως επίσης την Αρχαία Στράτο και το Αρχαίο Θέρμο. Εκτός από τις ανωτέρω ελλείψεις δεν έχουν τοποθετηθεί πινακίδες οι οποίες να ενημερώνουν τους οδηγούς για την ύπαρξη των λιμνών Αμβρακίας, Τριχωνίδας και Οζερού. Είναι σαφώς απαράδεκτο σε ένα έργο τέτοιου μεγέθους να υφίστανται οι ως άνω αναφερόμενες ελλείψεις.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Για ποιους λόγους δεν έχουν τοποθετηθεί οι πινακίδες στα σημεία που αναφέρονται ανωτέρω ώστε να διευκολύνονται και να πληροφορούνται οι οδηγοί που διασχίζουν την Ιόνια Οδό;
Θα λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να τοποθετηθούν άμεσα οι πινακίδες και πότε πρόκειται να συμβεί αυτό;

Αθήνα, 08/06/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ