Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ», ΥΠΑΡΧΕΙ «ΔΕΝ ΘΕΛΩ»

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Το παρακάτω απόσπασμα αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, για ότι συμβαίνει στο Μενίδι και στις γύρω περιοχές, όπου η εγκληματικότητα είναι εκτός ελέγχου. Ανώνυμοι κάτοικοι του Μενιδίου περιγράφουν στον τύπο τα όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω τους:  «Μεροκαματιάρηδες εγκατέλειψαν (σ.σ εννοεί τους«Ρομά») τον πάγκο τους στη λαϊκή ή τη φόρμα του τεχνίτη και ασχολήθηκαν με το εμπόριο ηρωίνης. «Έβγαλαν γρήγορα λεφτά και αποθρασύνθηκαν». Στη συνοικία με τις ψηλές αυλόπορτες, τις κάμερες στις εισόδους και τα σκυλιά που γαβγίζουν προειδοποιητικά σε κάθε διαβάτη, σχεδόν όλοι οπλοφορούν.
«Πολλοί έβγαλαν άδεια οπλοφορίας για αυτοάμυνα, ενώ βέβαια ορισμένοι – κυρίως Ρομά– τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση», προσθέτει καταστηματάρχης της περιοχής, όπου συνυπάρχουν Ελληνες, Ρομά και Αλβανοί. «Σε οποιαδήποτε ταράτσα και αν ανεβείς, θα βρεις κάλυκες», ισχυρίζεται. Οι πυροβολισμοί άλλοτε πέφτουν στο τσακίρ κέφι και άλλοτε για εκφοβισμό, καθώς δεν λείπουν έριδες μεταξύ των συμμοριών και των φατριών από το Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια. «Εδώ έχουμε πάθει ανοσία στο άκουσμα ενός πυροβολισμού». Έτσι, βάσει του νόμου των πιθανοτήτων, ένας θάνατος από αδέσποτη σφαίρα ήταν σχεδόν αναμενόμενος. «Ουκ ολίγες φορές έχουμε τραυματισμούς, ακόμη και παιδιών, και υλικές ζημιές από σφαίρες, απλώς η είδηση μένει εντός των τειχών μας».»

Η έξαρση της εγκληματικότητας δεν είναι φαινόμενο που αναπτύχθηκε επί ημερών Σύριζα, απλά ο τελευταίος έδωσε πλήρη ελευθερία κινήσεων στα εγκληματικά στοιχεία. Το πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών από τους «Ρομά» αρχίζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αλλά οι «Ρομά» μην ξεχνάτε ότι αποτελεί «ευπαθής» κοινωνική ομάδα η οποία όμως παρέχει και αρκετούς ψήφους στους εκάστοτε τοπικούς άρχοντες, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να δείχνουν μία υπέρμετρη ευαισθησία, που αν μη τι άλλο, μόνο ως ρατσισμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εις βάρος των απογόνων του Περικλέους. Η διαπλοκή λοιπόν δίνει ανοχή στην όποια παραβατικότητα γεννιέται στα λεγόμενα «άβατα» και όχι μόνο. Και το ένα έφερε το άλλο. Τα υψηλά έσοδα από τα ναρκωτικά επέτρεψαν τη «λίπανση» πολλών φορέων της δημοσίας διοίκησης με αποτέλεσμα την ανοχή της ενοχής. Τώρα όσων αφορά την αστυνομία, επιεικώς θα μπορούσαμε να επισημάνουμε ότι έχει μείνει πίσω από τις εξελίξεις, και όχι βέβαια με ευθύνη του ιδίου του σώματος. Κοντολογίς, πώς να αντιμετωπίσει ο αστυνομικός τα καλάσνικοφ των εγκληματικών στοιχείωνέχοντας στη διάθεσή του «νεροπίστολα»; Πώς να μείνουν χρήματα για τον εξοπλισμό της αστυνομίας όταν δαπανούνται χρήματα για θωρακισμένα αυτοκίνητα πολιτικών παχύδερμων;  Οι ερωτήσεις βέβαια δεν έχουν αποδέκτη την αστυνομία, αλλά την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που φρόντισε με τις ανίδεες πολιτικές της ενέργειες να αφήσει παντελώς «ξεβράκωτο» το αστυνομικό σώμα. Αρκεί μόνο να θυμίσουμε την υπόθεση του περιβόητου c4i, που το μόνο που λειτούργησε από αυτό ήταν οι μίζες που μπήκαν στις τσέπες των πολιτικών. Δεν θα επεκταθούμε σε αυτά που έχουμε πει ξανά και ξανά, αλλά θα κάνουμε ένα σχόλιο στην δήλωση Τόσκα ο οποίος υποστήριξε ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας λύνεται με κοινωνιολογικά πρόσημα, δείχνοντας με την στάση του το μέγεθος της εγκεφαλικής του ανικανότητας. Όταν έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και στο Λονδίνο, οι αρχές έθεσαν σε στρατιωτικό νόμο τις πληγείσες περιοχές, με αποτέλεσμα την συνεργασία στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων για την επίλυση του προβλήματος. Τόσο απλά είναι τα πράγματα, πόσο μάλλον στα δικά μας Μενίδια και Εξάρχεια που γνωρίζουμε το πρόβλημα πριν καν εκδηλωθεί. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται από στόματα αριστεριστών και νεοσσών πολιτικών αρχηγών είναι μόνο για το θεαθήναι.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/