Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΣΤΙΑ: Η Ν.Δ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Όπως κάποτε η περιβόητη κλαδική του ΠΑΣΟΚ έλυνε και έδενε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δημοσίου τομέα, δηλαδή έκανε ό,τι ήθελε, έτσι και σήμερα ο Σύριζα,  και μάλιστα ο Σύριζα του 4%, χτίζει κομματικό κράτος τοποθετώντας σε θέσεις κλειδιά δικούς του ανθρώπους. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά το λέει και το φωνάζει σε πρωτοσέλιδα όλος ο φίλα προσκείμενος στους νεοδημοκράτες, αντιπολιτευόμενος τύπος. Καθόλου δεν είχαμε όρεξη να ασχοληθούμε με τους νεοδημοκράτες, αλλά πρέπει, ώστε να δείξουμε και να αποδείξουμε στο ευρύ κοινό, ότι μαζί με το Σύριζα είναι και η Ν.Δ συνυπεύθυνη για την καταστροφή του Τόπου. Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων σε σημερινό της άρθρο, και μάλιστα πρωτοσέλιδο, η έγκριτη εφημερίδα «Εστία»:
«Είναι εκπληκτική η μυωπία της αστικής κεντροδεξιάς παρατάξεως, η οποία αδυνατεί να δει τι αληθινά κρύβεται πίσω από κάθε κίνηση του κ. πρωθυπουργού/στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στρατολογεί με την αλλαγή των κανόνων ορκισμένους παράγοντες σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως. Το καταλαβαίνει αυτό η Ν.Δ; Αν κρίνουμε από τις αόριστες ανακοινώσεις του Τομέα Παιδείας και του Τομέα Αυτοδιοίκησης, όχι. Οι αλλαγές μοιάζουν να γίνονται κάτω από τη μύτη της φιλελεύθερης παράταξης, η οποία ελπίζουμε να ξυπνήσει και να βρει τις απαραίτητες συμμαχίες για να ανακόψει το κίνημα του παραγοντισμού.»

Είναι εμφανές ότι η Εστία προσπαθεί να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στα ώτα της Ν.Δ, αλλά η τελευταία μοιάζει να μην πολυενδιαφέρεται και τόσο για την καταστροφική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. Όλα πάντως έχουν την εξήγησή τους και τίποτε δεν είναι τυχαίο. Έχουμε ξαναγράψει για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης, κάτι που αποδεικνύεται και από τις δημοσκοπήσεις όπου η κατ’ επίφαση δεξιά είναι κολλημένη κάπου στο 25%. Αν όσα κάνει σήμερα ο Σύριζα, τα έκανε η Ν.Δ, οι αριστεροί θα είχαν σηκώσει και τις πέτρες, εν αντιθέσει με τους νεοδημοκράτες που όχι μόνο πέτρες δεν σηκώνουν, αλλά τις κρατάνε και πατημένες στο έδαφος. Απ’ αυτό και μόνο φαίνεται ότι η πολιτική της «δεξιάς» απέναντι στον Σύριζα, μοιάζει σαν χάδι. Είναι η πολιτική του «ωρίμου φρούτου», με τη Ν.Δ να βρίσκεται  σε πολιτική τροχοπέδη,  όσων αφορά την κατάκτηση της εξουσίας, «αναγκάζοντας» κατ’ αυτό τον τρόπο τον Σύριζα να υπογράφει ό,τι στέλνουν οι Βρυξέλλες. Η επιλογή όμως αυτή έχει τεράστιες δημοσιονομικές ζημιές για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι, αν έλθει αργότερα στην εξουσία, το μεγαλύτερο μνημονιακό πακέτο θα το επωμιστεί ο Σύριζα. Όντως έτσι είναι, μόνο που ο Σύριζα δεν επωμίζεται κανένα δημοσιονομικό μέτρο, οι Έλληνες τα επωμίζονται. Αλλά  φαίνεται ότι αυτό το τελευταίο δεν αγγίζει τον κ. Μητσοτάκη, που σκέφτεται μόνο το πολιτικό κόστος αδιαφορώντας στην κυριολεξία για την Πατρίδα. Δεν καταλαβαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, η συγκεκριμένη τακτική που ακολουθεί τον καθιστά εξίσου υπεύθυνο στην καταστροφική πορεία που έχει πάρει η Χώρα; Δεν καταλαβαίνει ότι η πολιτική απραξία συνιστά συνένοχη στάση ταυτιζόμενη με την κυβέρνηση; Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην «θέλει» να το καταλάβει, το καταλαβαίνουν όμως πάρα πολύ καλά οι Έλληνες πολίτες, κάτι που θα αποδειχτεί όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλουμε να υποδείξουμε τι πρέπει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά μας ενδιαφέρει να αποδώσουμε το μέγιστο των ευθυνών σε αυτούς που τάχα προωθούν την έξοδο της Χώρας από τα μνημόνια.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/