Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο Π. ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Τελικά τα πράγματα στην Ελλάδα πρέπει να είναι πολύ χειρότερα, απ’ ότι ως κοινωνία μπορούμε να φανταστούμε, ώστε να φθάσει σε σημείο ο υβριστής μας κ. Μανδραβέλης, να δημοσιεύσει τέτοιο άρθρο στην καθεστωτική Καθημερινή, όπου γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η American Civil Liberties Union (ACLU) είναι η μεγαλύτερη ένωση πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Από το 1917 (τότε ξεκίνησε, με άλλο όνομα) υποστήριξε ενεργώς –με δικηγόρους, λόμπινγκ, ακτιβισμό– πολλές αντιδημοφιλείς ενέργειες των πολιτών./ Το 1977 αντιμετώπισε μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο Φρανκ Κόλιν, ηγέτης μιας μικρής οργάνωσης που ονομαζόταν Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής, ζήτησε άδεια για να κάνει πορεία με σβάστικες και ναζιστικές στολές στο Σκόκι, ένα προάστιο του Σικάγου./ Ο δήμος, του οποίου η πλειονότητα των κατοίκων ήταν Εβραίοι (πολλοί ήταν επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος), απαγόρευσε τη διαδήλωση./
Ενα εκ των βασικών επιχειρημάτων ήταν ότι προκαλεί ψυχική οδύνη στους θεατές και συνεπώς ισοδυναμεί με φυσική επίθεση εναντίον τους/ Η έκπληξη όμως σ’ αυτή την υπόθεση προήλθε από την ACLU. Δικηγόροι της επιχειρηματολόγησαν στο δικαστήριο κατά της απαγόρευσης (με σημαντικό κόστος: 30.000 μέλη έφυγαν από την οργάνωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας) διότι, όπως είπε ο εβραϊκής καταγωγής νομικός της οργάνωσης Αριεν Νέιερ, «υπερασπιζόμενος τον εχθρό μου, υπερασπίζομαι ταυτόχρονα και το δικό μου δικαίωμα στον λόγο»./ Γράφαμε και παλαιότερα πως «η ελευθερία του λόγου πρέπει να είναι απόλυτη, αλλιώς παύει να είναι ελευθερία. Ακόμη και οι απεχθείς, ακόμη και οι γελοίες προτάσεις έχουν δικαίωμα ύπαρξης στον δημόσιο διάλογο. »
Μπορεί βέβαια μέσα στο άρθρο του ο κ. Μανδραβέλης να λέει ότι, στην ελευθερία της έκφρασης ανήκουν ακόμη και γελοίες προτάσεις, θέλοντας να προπαγανδίσει με αυτό τον τρόπο τον λόγο της Χρυσής Αυγής, κάτι βέβαια που όλοι ξέρουμε ότι δεν ισχύει. Μπορεί να ανέφερε ως παράδειγμα νεοναζιστικές οργανώσεις της Αμερικής, θέλοντας να ταυτίσει τη Χρυσή Αυγή με αυτές. Κοντολογίς είναι σαν να μας λέει: «βγάλτε τους Χρυσαυγίτες στο γυαλί, ώστε να ξευτελιστούν». Αυτό φαίνεται εκ πρώτης όψεως.  Ο κ. Μανδραβέλης όμως δεν είναι κανένας χαζός δημοσιογράφος. Ξέρει πολύ καλά τι λέει και γιατί περισσότερο τα γράφει. Πέραν αυτού γνωρίζει, ως έμπειρος δημοσιογράφος, ότι τα κόμματα του λεγομένου «συνταγματικού» τόξου έδειξαν και απέδειξαν με την παρουσία τους στα διάφορα κυβερνητικά σχήματα ότι, ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν μη έχοντας πλέον καμία πρόταση διαφυγής από την κρίση. Βλέπει μάλιστα και τον νεοσσό αρχηγό της Ν.Δ, που εκτός του ότι δεν μπορεί να πείσει, δεν είναι και κατάλληλος για να αντιμετωπίσει τον αριστερό Τσίπρα. Βλέπει ότι η Χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, και κανείς από το «συνταγματικό» τόξο να μην ενδιαφέρεται για τη σωτηρία της.  Εμμέσως ο κ. Μανδραβέλης, μας λέει ότι πρέπει να δίνεται βήμα στη Χρυσή Αυγή, αναγνωρίζοντας, και ας μην το δείχνει άμεσα, ότι μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές, αποτελούν την μοναδική σανίδα σωτηρίας για την Ελλάδα.

Ομολογουμένως δεν περιμέναμε τέτοια κίνηση από τον υβριστή μας κ. Μανδραβέλη, όσο βέβαια και από την «Καθημερινή», ωστόσο, τους ευχαριστούμε θερμά για τα καλά τους λόγια, ελπίζοντας ότι θα βρουν ανταπόκριση στα κουφά ώτα των ΜΜΕ.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/page/2/