Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τα οποία, οι κατασχέσεις λογαριασμών από την εφορία προς φορολογουμένους πλησίασε τις 34 χιλιάδες κατά το πρώτο δίμηνο του 2017. Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημόσια αρχή οι κατασχέσεις ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 873.049 φορολογουμένους, αριθμός που προβλέπεται να διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του έτους. Οι κατασχέτες δεν κατάσχεσαν μόνο μόνο τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά προχώρησαν  σε κατασχέσεις λογαριασμών και εις χείρας τρίτων ( ενοίκια, αποδοχές κλπ.).
Ήδη οι οφειλέτες προς το δημόσιο αγγίζουν τα 4 εκατομμύρια φορολογουμένους, που βέβαια που με τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς, ούτε «ανάσα» δεν θα μπορούν να πάρουν, αλλά και από την άλλη οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες ( ΦΠΑ, πληρωμές προμηθειών, κλπ), ξεπερνούν τα 5 ΔΙΣ ευρώ. Το ποσό των 5 ΔΙΣ θα σήμαινε ανάσα για όλο σχεδόν τον κοινωνικό ιστό της Χώρας, αλλά στην προκείμενη περίπτωση κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, πράγμα που δικαιολογεί και το πρωτογενές πλεόνασμα. Πέρα από αυτό ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών για θέματα υγείας αυξήθηκαν κατά 30% μέσα σε πέντε έτη. Αυτό είναι απόρροια της ληστρικής φορολογίας που μας έχει επιβληθεί δια μέσω των μνημονίων. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση δήθεν κάνει την εργατική στους ξένους τοκογλύφους, αλλά με τα κόπια  και τον ιδρώτα των Ελλήνων  πολιτών. Κρίμα είναι να χαθεί τέτοια κυβέρνηση! Που θα ξαναβρεί ο Τόπος τέτοιο πολιτικό κεφάλαιο! Ως κακοπληρωτής το δημόσιο από τη μία, και οι κατασχέσεις λογαριασμών από την άλλη, έχουν εξαναγκάσει χιλιάδες συμπατριώτες μας να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Δεν είναι όλοι τους κακοπληρωτές, αν και υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα, νοικοκυραίοι άνθρωποι ήταν και κατάντησαν επαίτες μέσα στην ίδια τους τη Χώρα. Όταν στραγγαλίζεις οικονομικά τον φορολογούμενο μη δίνοντας του την ευκαιρία να ελιχθεί, τότε υπάρχει κυριολεκτικά βάλτωμα στις οικονομικές δραστηριότητες ακόμη και τις πιο μικρές. Αυτό ονομάζεται εξαθλίωση. Η εξαθλίωση όμως έχει και συνέχεια, μιας και ή ίδια θα κινήσει τα ελατήρια εκείνα που θα είναι υπεύθυνα για κοινωνικές εκρήξεις. Και όταν βλέπουμε φαινόμενα όπως την πτώση κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος, όπου το πρώτο δίμηνο του 2017 άγγιξε ή και ξεπέρασε το 12%, τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν μία ολόκληρη κοινωνία σέρνεται στην κυριολεξία από σκληρές και ανελέητες πολιτικές επιλογές ανθρώπων, που στη ζωή τους έχουν μάθει να μην κάνουν τίποτα, μοιραία οι  συνέπειες των επιλογών θα πέσουν πρώτα στα κεφάλια των ανάλγητων πολιτικών. Δεν κάνουμε εδώ σεμινάρια για επαναστατικές ενέργειες, εδώ περιγράφουμε τη ζοφερή πραγματικότητα, και αν δεν βγουν κάποιοι από τη γυάλα του δικού τους επίπλαστου κόσμου, δεν υπάρχει περίπτωση να την αντιληφθούν ποτέ. Αφήστε που, «αντικοινωνικές» συμπεριφορές προς πολιτικά πρόσωπα, σαν και αυτές που παρακολουθούμε στις ειδήσεις, χαρακτηρίζονται από τους παθόντες ως «πολιτική κατάπτωση». Άκου θράσος που το έχουμε, να βρίζουμε ανθρώπους που φέρουν τον τίτλο της «πολιτικής ορθότητας» ! ! !

   Η φύση ως γνωστόν απεχθάνεται τα κενά, και όπου υπάρχει δράση ( εφαρμογή εθνοκτόνων μνημονίων), μοιραία θα υπάρχει και αντίδραση. Αντιδράσεις μέχρι στιγμής δεν είχαμε, αλλά όσο περνά ο καιρός ο μετρητής της κοινωνικής εξαθλίωσης θα δείχνει όλο και υψηλότερα νούμερα, μη ορατά όμως για τους πάσχοντες από πολιτική μυωπία. Και όσο οι πολιτικοί μύωπες  επιμένουν σε τέτοιου είδους επιλογές, τόσο πιο άσχημη και ξαφνική θα είναι και η «πτώση» τους.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/