Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Γνωρίζεται τη ρήση που λέει ένας γιός στον πατέρα: «καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, να’ χαμε και μία….. ». Κάπως έτσι θα μπορούσε να παρομοιαστεί το σκηνικό με τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες που διαβιούν σήμερα στη Χώρα μας, αλλά και που θα συνεχίσουν να διαβιούν εσαεί. Αφού λοιπόν τους ταΐσαμε, τους ποτίσαμε και τους σπιτώσαμε, κάτι έπρεπε να γίνει για να κάνουμε ακόμη πιο άνετη τη διαμονή τους. Βέβαια για απέλαση αυτών ούτε συζήτηση, μιας και η διαδικασία αίτησης και εκδίκασης από την επιτροπή ασύλου βηματίζει με ρυθμό χελώνας, φανταστείτε ότι, εκατό μπαίνουν, δύο φεύγουν.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» διαβάζουμε: «η Κομισσιόν με την πρωτοβουλία «Αστικές Καινοτόμες Δράσεις», αθόρυβα και δρώντας έξυπνα, βάζει στο παιχνίδι Δήμους που πλήττονται από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που διαμένουν σε διάφορες δομές φιλοξενίας. Την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ( CITIGE-CITIzen and RefuGEs) ανέλαβε ο Δήμος Πειραιώς, με συνοδοιπόρους και άλλους Δήμους, όπως ο πολύπαθος Δήμος Λέσβου. Χωρίς να ερωτηθούν  κάτοικοι και φορείς, οι Δήμοι εγκαινιάζουν πρόγραμμα που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη μεταναστών και την συμμετοχή των τελευταίων σε προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού./ Ο Δήμος Λέσβου αποφάσισε να μπει στην ομάδα του Πειραιά και να συνεργαστεί με τους delivery partners, γνωστές ΜΚΟ, που συμμετείχαν ως δια μαγείας σχεδόν σε όλα τα προγράμματα για μετανάστες. Έτσι οι Δήμοι θα έχουν μια «καθοδήγηση» από ΜΚΟ, όπως την «Μετάδοση», την «Praksis» και τη διάσημη πλέον, λόγω της εμπλοκής του επενδυτού Τζώρτζ Σόρος,  «Solidarity Now» Αλληλεγγύη».
Μπορεί βέβαια οι διάφορες ΜΚΟ να βρίσκονται στο στόχαστρο των ειδικών της ΕΕ, όπως λένε, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις και τις εδώ ΜΚΟ. Μπορεί οι ανθρωπιστές των ΜΚΟ, με την άνεση πάντα της διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ, να θέλουν να μας δείξουν (!) τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα, αυτό όμως έρχεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τα δικαιώματα των γηγενών. Από τη στιγμή που σε μία χώρα όπως τη δική μας, από τη μια, υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, και από την άλλη το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει στην κυριολεξία καταβαραθρωθεί,  δεν επιτρέπεται το κράτος να αφήνει να εκτελείται τέτοιος ρατσισμός εις βάρος των Ελλήνων.

Κανείς δεν είπε να μην ασχοληθεί η κυβέρνηση με τους λαθρομετανάστες. Εφόσον μπήκαν παράνομα στη Χώρα μας, να γίνει ότι προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν είναι πρόσφυγας πολέμου, έκδοση χαρτιών και αναχώρηση για τας Ευρώπας, αν είναι λαθρομετανάστης , απόρριψη αίτησης ασύλου και επαναπατρισμό στη χώρα του. Τα πράγματα είναι τόσο απλά, αλλά κάποιοι φροντίζουν να τα κάνουν δύσκολα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού, σε βαθμό μάλιστα που αγγίζουν τη γελοιότητα.  Όπως και να έχει πάντως είναι αδιανόητο να μεριμνά κάποιος μόνο για τους μετανάστες και για τους λαθρομετανάστες, και από την άλλη να αφήνει στο έλεος του Θεού συμπολίτες μας, με τις ανάγκες των τελευταίων να έχουν ξεπεράσει προ πολλού ακόμη και τις ανάγκες των λαθρομεταναστών.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/page/2/