Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Τ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ:ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Ο μόνιμος υβριστής του κινήματός μας κ. Θεοδωρόπουλος, που αρθρογραφεί στην Καθημερινή, δημοσίευσε προχθές ένα άρθρο στο οποίο αναφέρονταν στην εθνική μας ταυτότητα. Μεταξύ άλλων έγραψε:  «Η εθνική ταυτότητα, μέχρι πρότινος, δεν συμμετείχε στην ευρωπαϊκή πολιτική. Η επίκληση της οποιασδήποτε ταυτότητας, εθνικής, πολιτισμικής, φυλετικής ή ακόμη και γλωσσικής, χείμαζε στο υποσυνείδητο μιας Ευρώπης που είχε ανακηρύξει την «ετερότητα», τη λατρεία του διαφορετικού σε θρησκεία. Ήταν δύσκολο να μιλήσεις ακόμη και για «ευρωπαϊκή» ταυτότητα. Αμέσως σε τοποθετούσαν στον χορό των συντηρητικών που....
 οι εμμονές τους δεν τους αφήνουν να αντιληφθούν το «καινούργιο» που έρχεται./ Το δημοκρατικό καθεστώς, για να συγκροτηθεί, απαιτούσε τον αυστηρό ορισμό της έννοιας του πολίτη. Ένα δημοκρατικό οξύμωρο. Και μάλλον ανιστόρητο.  Ο Περικλής, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις εξουσίες του δήμου, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις του Εφιάλτη, έθεσε ακόμη αυστηρότερους όρους για την κατάκτηση του δικαιώματος του πολίτη. Όρισε πως Αθηναίος πολίτης είναι μόνον όποιος έχει και τους δύο γονείς Αθηναίους. Ο Λεβί Στρος τα προσδιόρισε με την ακρίβεια του ανθρωπολόγου: είναι τα ήθη, οι θρησκευτικές παραδόσεις και η γλώσσα. / Είναι εντυπωσιακό πώς το ζήτημα της δικής μας ταυτότητας παραμένει εν υπνώσει. Έχουμε επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να το κακοποιεί συστηματικά, σε διάφορους καμποτίνους να παίζουν τα στρατιωτάκια όποτε τους προκύψει, και σε ορισμένους ιεράρχες οι οποίοι, με τις ρητορικές τους ακρότητες καταπονούν τον σεβασμό, ακόμη και όσων δεν πιστεύουν, απέναντι στις θρησκευτικές παραδόσεις.»

Ο αρθρογράφος αφού αναφέρθηκε στον πολιτιστικό και ηθικό κατακερματισμό της Ευρώπης, κάτι που ο ίδιος το θεωρεί σαν μη συμβατό με τον καθώς-πρέπει τρόπο ζωής που στήθηκαν τα έθνη της Ευρώπης, μας ξαναφέρνει στη μνήμη το ανδραγάθημα του Περικλή περί της ιθαγένειας των Αθηναίων, κάτι που για τον διανοητή και ανθρωπολόγο-διανοητή  Στρός, μεταφράζεται ως η συνέχεια των ηθών, των θρησκευτικών παραδόσεων, και της γλώσσας ενός έθνους. Δεν διαβάσαμε κάτι διαφορετικό, σε αυτό που σκέφτεται ο αρθρογράφος από αυτό που υποστηρίζει το κίνημά μας, δεκαετίες τώρα. Θα προσπεράσουμε τις ύβρεις του κ. Θεοδωρόπουλου που μας χαρακτηρίζει ως καμποτίνους και θα μείνουμε στο ζουμί του άρθρου που δεν είναι άλλο από την διαπίστωσή του ότι, η σημερινή κοινωνία και κατ’ επέκταση οι πολιτικάντηδες, κοιμούνται ακόμη ενώ έπεται η αλλοίωση της φυλετικής μας ταυτότητας. Ουσιαστικά είναι σαν να τους λέει ότι μόνο η Χρυσή Αυγή ενδιαφέρεται και κόπτεται για τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις μας και τη γλώσσα μας, ενώ εσείς ακόμη κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου. Βέβαια η διαπίστωση του αρθρογράφου δεν θα μπορούσε να γραφτεί άνευ του χαρακτηρισμού «καμποτίνοι», για ευνόητους λόγους. Τον ευχαριστούμε πολύ πάντως για την διαφήμιση που έκανε στο κίνημά μας, και όσον αφορά τον χαρακτηρισμό που μας απέδωσε, ουδόλως μας ενοχλεί κάτι που δεν ισχύει. Ελπίζουμε σε ένα άλλο άρθρο του, μετά τις απαραίτητες ύβρεις, να παρουσιάσει και πολιτικές θέσεις του κινήματός μας, μιας και οι απόψεις του βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δικές μας.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/