Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΞΕΘΑΒΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Η λαϊκή ρήση «ο,τι θυμούνται χαίρονται» ταιριάζει γάντι στις τρακατρούκες που αμολάει η κυβέρνηση. Έτσι με μία αστραπιαία κίνηση οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Σύριζα-Ανελ κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όπου θα «διαλευκάνει» τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις συμβάσεις που υπεγράφησαν επί υπουργίας Γ. Παπαντωνίου. Όλα έγιναν με κάθε επισημότητα, και έγινε και ο ανάλογος ντόρος στο περιστύλιο της βουλής για να αναδειχθεί καταλλήλως το θέμα.
Την ίδια στιγμή, η αξιολόγηση πάει από το κακό στο χειρότερο – για τα μάτια του κόσμου βέβαια-,  2 δις ευρώ έκαναν φτερά από τους καταθετικούς λογαριασμούς των τραπεζών από αρχάς του έτους, κουβεντιάζεται έντονα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κούρεμα των καταθέσεων, και η ύφεση την οποία υφίσταται η αγορά είναι άνευ προηγουμένου. Με τερτίπια του στυλ εξεταστικών επιτροπών προσπαθεί η κυβέρνηση να κατευνάσει τον κουρνιαχτό της μνημονιακής λαίλαπας που έχει ξεσπάσει στην Ελληνική κοινωνία, αλλά δεν νομίζουμε να ενδιαφέρει και πολύ την κοινή γνώμη το θέμα Παπαντωνίου. Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες κυβερνητικά στελέχη και δημοσιογράφοι θα προσπαθήσουν να αναγάγουν το συγκεκριμένο θέμα σε μείζον πολιτικό ζήτημα., εξάλλου οι αριστεροί κατέχουν καλά τη μέθοδο της προπαγάνδας και μας έχουν συνηθίσει πλέον στη διπροσωπία της κυβέρνησης όταν τα βρίσκουν σκούρα.

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση πλέει τα λοίσθια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να παραμείνει όσο γίνεται περισσότερο στην εξουσία. Είναι επίσης βέβαιο ότι η αναμόχλευση παλαιών αμαρτωλών υποθέσεων δεν πρόκειται να δώσει ανακούφιση στην δοκιμαζόμενη κοινωνία. Τι άλλο έχει σειρά μετά τον Παπαντωνίου; Ίσως η λίστα Λαγκαρντ ή η λίστα Λουξεμβούργου και πάει λέγοντας.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/