Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Σκάνδαλο Novartis: Δέκα πολιτικούς της ΝΔ και του Πασόκ και πενήντα εκδότες και δημοσιογράφους ερευνά το FBI

Αμερικανοί εισαγγελείς αναμένονται να φτάσουν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας προκειμένου να συνεργαστούν με ομολόγους τους στο σπάσιμο του αποστήματος της διαφθοράς όσον αφορά το περιβόητο σκάνδαλο της Novartis.

Όπως προκύπτει από τις έως τώρα έρευνες, εμπλέκονται 10 τουλάχιστον πολιτικά πρόσωπα, ενώ υπάρχουν και βίντεο που δείχνουν πώς συμμετείχαν στην ευνοϊκή μεταχείριση λήψης αποφάσεων για την πολυεθνική εταιρεία.

Περίπου μισό εκατομμύριο το χρόνο δινόταν σε δημοσιογράφους και εκδότες που βρίσκονταν στο pay roll της εταιρείας, αριθμός των οποίων υπολογίζεται περίπου στους 50. Οι συγκεκριμένοι εκδότες ή δημοσιογράφοι είχαν ευθεία συνεργασία με ανώτατα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία καθόριζαν ή μπορούσαν να επηρεάσουν την πολιτική των υπουργών υγείας για το φάρμακο.
Σε αυτή την κατεύθυνση, χαρακτηριστικές είναι οι αποφάσεις συγκεκριμένων επιτροπών του υπουργείου Υγείας, οι οποίες ενώ η τιμή των φαρμάκων πρέπει να διαμορφώνεται από τις τρείς κατώτερες αντίστοιχες τιμές στην Ευρώπη, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα διαμορφώνονταν από τις τρεις υψηλότερες τιμές.
Το πλέον σκανδαλώδες είναι ότι το σκάνδαλο που αποκαλύπτεται τώρα, μετά την κινητοποίηση των αμερικανών, είχε ερευνηθεί και κουκουλωθεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ – Πασόκ. Ειδικότερα, μετά από χρόνια εντοπίστηκε ο φάκελος έρευνας του ΣΔΟΕ σε σχέση με την Novartis, για την έρευνα που είχε γίνει εδώ και πέντε χρόνια!
Θυμίζουμε: Πώς εμπλέκονται ο αρχισκευωρός Σαμαράς και οι υπουργοί της ΝΔ στο μέγα σκάνδαλο Novartis;