Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΕΣΤΙΑ: ΠΙΘΑΝΟ GREXIT ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Κατά την «περιβόητη» διαπραγμάτευση των 17 ωρών, εν έτη 2015, ο Ν. Τούσκ απευθυνόμενος στους Τσίπρα και Μέρκελ είπε: «για 2 ΔΙΣ ευρώ θα τινάξετε την ευρωζώνη στον αέρα;». Και το ερώτημα του δεν ήταν ρητορικό. Καμία χώρα, μέλος της ζώνης του ευρώ, δεν έχει βγει από αυτή για να ξέρουμε εκ των προτέρων τι θα συμβεί στο άλλοτε πανίσχυρο ευρώ. Σοβαροί πάντως οικονομολόγοι κάνουν λόγο μεγάλης οικονομικής ζημιάς για την Γερμανία, κάτι βέβαια που απεύχονται οι Ούννοι μετά βδελυγμίας.
Πρόσφατες αναφορές του κ. Τράμπ ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, μόνο ως τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, από την άποψη ότι αυτό θα βόλευε τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ, απέναντι στην οικονομικά παντοκράτωρ της Ευρώπης, Γερμανία. Ωστόσο σοβαρά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για οικονομική καταβαράθρωση της Γερμανίας από ένα πιθανό Grexit, όσο βέβαια και για μία πιθανή αποχώρηση της Γαλλίας ή της Ιταλίας από την ζώνη του ευρώ. Ειδική αναφορά πάνω σε αυτό το ζήτημα δημοσιεύει σήμερα η «Εστία», όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ολοκληρωτικό πλήγμα στην γερμανική οικονομία θα επιφέρει ένα Grexit ή η διάλυση της ευρωζώνης στην γερμανική οικονομία. Συμφώνως προς ανάλυση του έγκυρου think tank Official Monetary and Financial Institutions Forum, που ετέθη υπόψη της « Εστίας», οι γερμανικές απαιτήσεις στην ΕΚΤ άγγιξαν νέο ρεκόρ, φθάνοντας τα 796 ΔΙΣ ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μηχανισμού Target-2, του διασυνοριακού συστήματος συμψηφισμού των πληρωμών μεταξύ των εμπορικών τραπεζών και των αντίστοιχων κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης. Πρόκειται για περισσότερο από το ήμισυ των ξένων περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας, που υπολογίζονται στα 1,5 ΤΡΙΣ. Αν λοιπόν η Νομισματική ένωση διαλυθεί, ή αν μέλη της ευρωζώνης μεταφέρουν τις υποχρεώσεις σε ένα νόμισμα με χαμηλότερη αξία, η Γερμανία θα αναγκασθεί να παραιτηθεί από ένα μεγάλο μέρος των αξιώσεών της αυτών, κάτι που, ουσιαστικά,  σημαίνει απώλεια εκατομμυρίων ευρώ.».

Είναι εξόφθαλμος πλέον ο οικονομικός εκβιασμός που υφιστάμεθα ως Χώρα από τον κ. Σόιμπλε και την παρέα του. Είναι επίσης εξόφθαλμη η εμμονή των οικονομικών ολιγαρχιών της Γερμανίας μη τυχόν και κάποιο μέλος της ευρωζώνης σκεφτεί για έξοδο από αυτή. Δεν τυχαία η πίεση που ασκείται σε χώρες όπου η άνοδος του εθνικισμού λαμβάνει τεκτονικές διαστάσεις, κάτι βέβαια που μεταφράζεται από τους γερμανούς, ότι  αυτές οι χώρες κάποια στιγμή θα επιδιώξουν την νομισματική τους ελευθερία. Η έκθεση του MFIF που δημοσιεύει η «Εστία» λέει ξεκάθαρα στους Έλληνες πολιτικούς που μας κυβερνούν, ότι μπορούν ακόμη και αυτή τη στιγμή να επιδιώξουν πολλά οφέλη αν αντιστρέψουν προς τους Γερμανούς τον εκβιασμό που εφαρμόζουν οι τελευταίοι προς εμάς. Εξάλλου, 796 ΔΙΣ ευρώ, είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που δεν θα ήθελαν σε καμία των περιπτώσεων να χάσουν οι Γερμανοί. Πιστεύεται εσείς ότι οι πολιτικάντηδες των Αθηνών  που ακούν στο όνομα Τσίπρας ή Μητσοτάκης,είναι ικανοί να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, προς όφελος της Ελλάδος; Ούτε κι εγώ. Αυτή είναι δουλειά του Ν. Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής, τα’ χουμε ξαναπεί.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/