Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Απρέπειες Πορτοσάλτε κατά Καθηγητή Οικονομικών που υποστήριξε το Εθνικό Νόμισμα! “Είστε άσχετος και σκοταδιστής” η απάντηση στον παπαγάλο του Αλαφούζου - ΒΙΝΤΕΟ

Στις 9 Φεβρουαρίου ο γνωστός και δεδηλωμένος αβανταδόρος οτιδήποτε ανθελληνικού, Άρης Πορτοσάλτε επιδόθηκε σε πρωτοφανείς αθλιότητες εναντίον του Καθηγητή Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Διονύσιου Χιόνη, στην εκπομπή του Κ. Μπογδάνου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Ο κ. Χιόνης ήταν καλεσμένος σε μια συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση που αφορούσε θέματα σχετικά με την επαναφορά του Εθνικού Νομίσματος (Δραχμή) και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με την παραμονή της στην Οικονομική Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), δηλαδή στο ευρώ.

Ο Πορτοσάλτε διέκοπτε συνεχώς την ομιλία του καθηγητή οικονομικών δηλώνοντας εξακολουθητικά και με περισσό θράσος ότι δεν θα επιστρέψει να ακουστεί η άποψη του επειδή δεν συμφωνεί μαζί του. 
Η απολυταρχική στάση του Πορτοσάλτε προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του οικοδεσπότη Μπογδάνου που τον παρακάλεσε να αφήσει τον καθηγητή Χιόνη ουσιαστικά να μπορέσει να αρθρώσει έστω και μια συλλαβή.
Καθαρά αγανακτισμένος ο κ. Χιόνης ακούγεται μετά το 07.50 του βίντεο της εκπομπής να δηλώνει στον Πορτοσάλτε ότι αγγίζει τα όρια της αγένειας και ότι η στάση του χαρακτηρίζεται καθαρά από απρέπεια και να εκτοξεύει την εξής ερώτηση: "Τότε τι με καλέσατε εδώ κύριε Πορτοσάλτε; Να μην πω την άποψη μου;".
Το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της εκπομπής ήταν το μοναδικό λεπτό που αφέθηκε να μιλήσει χωρίς παρεμβολές ο κ. Χιόνης, όπου και δήλωσε αυτολεξεί μετά το 08.55 : "Δεν υπάρχει οικονομία στον πλανήτη και στην πρόσφατη οικονομική ιστορία που να έχει βγει από μεγάλη κρίση και ύφεση χωρίς την δική της συναλλαγματική και νομισματική πολιτική".
Ο Πορτοσάλτε τελικά μπόρεσε να οδηγήσει τον κ. Χιόνη σε πλήρη αγανάκτηση. Με την σειρά του ο κ. Χιόνης ορθώς χαρακτήρισε το παπαγαλάκι του συστήματος Πορτοσάλτε εντελώς άσχετο με το πεδίο της οικονομικής επιστήμης  και την διαπίστωση ότι ζει σε "οικονομικό σκοταδισμό".
Η συζήτηση καθώς ήταν αναμενόμενο δεν συνεχίστηκε, προφανώς επειδή δεν βόλευε τα συμφέροντα των εργοδοτών του Άρη Πορτοσάλτε.