Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΡΤ, η Πολυφωνία και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η πρόσφατη διένεξη ανάμεσα σε ΝΔ και ΕΡΤ για το ζήτημα της αρνητικής στάσης της τελευταίας απέναντι στην ΝΔ, δημιουργεί σοβαρές ενοχλήσεις σ’ όσους διαθέτουν μνήμη για την γενικότερη συμπεριφορά της ΕΡΤ απέναντι στην πολυφωνία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί συνειρμούς σχετικούς με την γνωστή παροιμία «δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης ήταν προσκεκλημένος στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, όπου κάνοντας λόγο «για πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου», και απαντώντας στις διευκρινίσεις που ζήτησαν οι δύο δημοσιογράφοι - παρουσιαστές της εκπομπής, είπε τα εξής: «Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω. Χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ. Δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ». Λίγα λεπτά αργότερα, με απάντησή της η ΕΡΤ ανέφερε ότι «Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».
Το θράσος και των δύο πλευρών, πραγματικά, είναι απύθμενο. Μιλούν για «προκλήσεις», «αθλιότητες», «λογοκρισία», «ελευθερία άποψης», εκπρόσωποι κομμάτων και δημοσίων ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, που φρόντισαν (και φροντίζουν ακόμη) στην περίπτωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ όχι μόνο να της στερούν κάθε δικαίωμα λόγου και ευκαιρία διατύπωσης της άποψής της, αλλά και να την συκοφαντούν ασύστολα, χωρίς το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών να έχει την παραμικρή δυνατότητα να αντικρούσει τα όσα αισχρά ακούγονται εναντίον του.
Ο «λαλίστατος» εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος διαμαρτύρεται τώρα επειδή η ΕΡΤ παίρνει δημοσιεύματα εφημερίδων, που θεωρεί ότι «θίγουν» τον αρχηγό του και τα παρουσιάζει, θα έπρεπε να σιωπά, ακριβώς γιατί η ΕΡΤ επί κυβερνήσεως Σαμαρά έκανε πολύ χειρότερα πράγματα σε βάρος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθοδηγούμενη βεβαίως από «πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου». Ποιος, άραγε, μπορεί να ξεχάσει την ελεεινή και τρισάθλια συμπεριφορά της ΕΡΤ (και ιδίως της μετέπειτα ΝΕΡΙΤ) κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με αυξημένη μάλιστα επιθετικότητα εναντίον της μετά την έναρξη της πολιτικής σκευωρίας Σαμαρά; Ξεχνιέται το ότι σε σχεδόν μόνιμη βάση η κρατική τηλεόραση διαφήμιζε και παρουσίαζε δίχως την παραμικρή αιδώ τις αθλιότητες της φυλλάδας του Μπόμπολα; Ξεχνιέται το ότι οι «καταγγελίες» των διαφόρων ψευδομαρτύρων που παρήλαυναν από την συγκεκριμένη φυλλάδα παρουσιάζονταν από την ΝΕΡΙΤ με την μορφή… αναμφισβήτητων γεγονότων, με την άποψη υπεράσπισης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να μην παρουσιάζεται ποτέ; Ξεχνιέται το ότι ομιλίες του Αρχηγού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και άλλων Βουλευτών της, με την ιδιότητα όλων τους ως Πολιτικών Κρατουμένων, παρουσιάζονταν με τον πλέον άνανδρο και χυδαίο τρόπο από έναν τηλεοπτικό δίαυλο τον οποίο συντηρούν ΚΑΙ οι εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές της; Ξεχνιούνται οι παραινέσεις(!) δημοσιογράφου ότι θα πρέπει οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να σκεφτούν τι κακό(!!) έκαναν ψηφίζοντάς την; Ήταν, μάλιστα, τόσο «αυθόρμητη» η άποψη του συγκεκριμένου δημοσιογραφίσκου, ώστε χρειαζόταν να σκύβει το κεφάλι του προκειμένου να διαβάζει καλύτερα το γραπτό κείμενο, το οποίο του είχαν δώσει! Οι προϊστάμενοί του δεν είχαν το στοιχειώδες ίχνος εξυπνάδας να βάλουν τον «παπαγάλο» τους να πει το μάθημά του απέναντι από ένα «ότο κιου»…
Το ίδιο θράσος, βεβαίως, που διέπει τον Λαζαρίδη και την ΝΔ, χαρακτηρίζει και την ΕΡΤ. Προφανώς θεωρούν ότι απευθύνονται σε λοβοτομημένους, όταν δίχως ίχνος ντροπής λένε ότι «φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία». ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ δεν έχει καλέσει η ΕΡΤ τον Αρχηγό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ή κάποιον άλλον εκπρόσωπό της αυτά τα δύο χρόνια της επαναλειτουργίας της. Αντιθέτως, ακόμη και την υποχρέωση από τον νόμο να μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, καθώς και τις ανοιχτές της συγκεντρώσεις, φρόντισε να την περάσει «από κόσκινο», επειδή μια χούφτα από εθνομηδενιστές δεν συμφωνεί με τα λεγόμενά της! Φτάσαμε στο σημείο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ο Τσακνής, να λέει, δίχως να αισχύνεται, ότι θα υπάρχει επιτροπή λογοκρισίας, η οποία θα κρίνει αν αυτά που υποστηρίζει η Έντιμη και Νόμιμη Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας είναι μεταδόσιμα ή όχι. Και αν ναι, αυτά θα μεταδίδονται μόνο σε… μαγνητοσκόπηση!
Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά βλέποντας τον απίθανα γελοίο «σκυλοκαβγά» μεταξύ ΝΔ και ΕΡΤ για το τι είναι (και τι δεν είναι) δημοκρατία, ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ανεμπόδιστη δυνατότητα έκφρασης, όταν και οι δύο πλευρές έχουν φροντίσει τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν (και προφανώς και στο μέλλον) όχι μόνο να φιμώσουν πλήρως την φωνή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αλλά και να την συκοφαντούν με τον πλέον αήθη, άνανδρο και αηδιαστικό τρόπο. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ