Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ποιοι χάρισαν το όνομα της Ελληνικής φέτας στον Καναδά - Θερμές ευχαριστίες των Ελλήνων παραγωγών στην Χρυσή Αυγή

Γράφει ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης
Στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 15-02-2017 εγκρίθηκε «προσωρινή» συμφωνία μεταξύ ευρωπαϊκής ένωσης και Καναδά (CETA).
Ο όρος «προσωρινή» προστέθηκε από την κομισιόν καθώς η συμφωνία δεν έχει ψηφιστεί από τα εθνικά κοινοβούλια των χωρών μελών της Ε.Ε και όπως διαφαινόταν θα καταψηφιζόταν στα περισσότερα καθώς υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από τους πολίτες όσο και από κοινωνικούς και εμπορικούς φορείς.

Έτσι με την μέθοδο του Δούρειου Ίππου έφεραν προς ψήφιση με το πρόσχημα της «προσωρινής» την συμφωνία αυτή και δυστυχώς εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της ολομέλειας. Τόσο για τις χώρες της ένωσης αλλά περισσότερο για την πατρίδα μας τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής της συμφωνίας θα είναι καταστροφικά.
Κατά πρώτον θα έρθουν στο τραπέζι του καταναλωτή ελύθερα όλα τα μεταλλαγμένα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς στον Καναδά επιτρέπεται η καλλιέργεια Γενετικώς Τροποποιημένων Προϊόντων και με την CETA θα τα εξάγουν χωρίς έλεγχο προς της χώρες της Ε.Ε. σε τιμές που δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν οι ευρωπαίοι παραγωγοί. Δεύτερον αφαιρέθηκε σκανδαλωδώς η προστασία του εθνικού μας προϊόντος, της φέτας, ως προϊόντος προστατευμένης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π) δικαίωμα που διατήρησαν όλα τα υπόλοιπα Π.Ο.Π. τυριά της Ε.Ε.
Δηλαδή πλέον ο Καναδάς θα μπορεί να παράγει και να αναγράφει στην συσκευασία ΦΕΤΑ και όχι λευκό τυρί όπως γινόταν μέχρι σήμερα και θα μπορεί να εξάγει με την Ελληνική ονομασία λευκό τυρί σαν ΦΕΤΑ σε όλες της χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ε.Ε. Καταλαβαίνουμε λοιπόν την ζημιά που θα υποστούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, η Ελληνική Βιομηχανία Γαλακτοκομικών Προϊόντων και η Ελληνική οικονομία καθώς θα σταματήσουν οι εξαγωγές του συγκεκριμένου προϊόντος. Θα χαθούν εκατομμύρια συναλλάγματος από τα ταμεία των επιχειρήσεων και του κράτους.
Οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» έχοντας ως κριτήριο το Εθνικό συμφέρον καταψήφισαν την τόσο επιζήμια για την πατρίδα μας συμφωνία αυτή.
Δυστυχώς δεν έκαναν το ίδιο όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Αυτοί που υπόσχονται να σώσουν στο μέλλον την χώρα (όποτε και αν γίνουν εκλογές) Νέα Δημοκρατία, ποτάμια και ελιές (βλέπε ΠΑΣΟΚ) υπερψήφισαν την συμφωνία CETA εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου σκάβοντας πιο βαθιά τον λάκκο της ελληνικής οικονομίας. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει πλέον δικαιολογία για να στηρίζει τα ανθελληνικά κόμματα και αποκόμματα του «συνταγματικού τόξου» της κλεπτοκρατίας.
Φυσικά όλα τα ΜΜΕ σχολίασαν επιφανειακά το θέμα μην θέλοντας να ξεμπροστιάσουν στον Ελληνικό λαό τους ανθέλληνες ευρωβουλευτές τους οποίους κατά κόρον φιλοξενούν στις εκπομπές τους και τους δίνουν βήμα να αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα για τον αγώνα που δίνουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων….
Ακολουθεί η συγχαρητήρια επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων προς την Χρυσή Αυγή