Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Το κυριακάτικο φύλλο της καθεστωτικής Καθημερινής φιλοξενεί το άρθρο του έγκριτου, αλλά και σοβαρού, δημοσιογράφου κ. Ιορδανίδη ό οποίος κάνει μία ανάλυση για τα λεγόμενα του επισκόπου της Καντερβουρίας σε λόγο που έβγαλε ο τελευταίος στις 17 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ο επίσκοπος και το εξής: «όταν το 2008 έφτασε η Μεγάλη Ύφεση, ελάχιστα μας εξέπληξε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό και εξαιτίας της προτέρας κακής διαχειρίσεως και επιπλέον της διαφθοράς μίας ελίτ, οι ενδεείς πολίτες ενός έθνους οδηγήθηκαν σε ακούσια χρεοκοπία». Πάνω στα; Λεγόμενα του επισκόπου, ο κ. Ιορδανίδης, κάνει μία διαπίστωση για την  πολιτική καθεστηκυία της Χώρας μας λέγοντας τα εξής:
«Ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας δεν είναι κομμουνιστής, δεν είναι αναρχικός, ούτε εμφορείται από αίσθημα κλειστοφοβίας, ούτε είναι πολέμιος της ευρωπαϊκής ιδέας και φυσικά δεν είναι ρατσιστής. Είναι ένας ιεράρχης, αρνούμενος απλώς να συνδιαλλαγεί με ένα σύστημα άκρως υλιστικό/Το ενδιαφέρον είναι ότι για περισσότερο από μία εξαετία ουδείς συστημικός πολιτικός ηγέτης της Ελλάδος αλλά ούτε κάποιας χώρας της Ε.Ε. εισήγαγε, έστω και υπό τη μορφή μιας υποθέσεως εργασίας, κάποιο στοιχείο του προβληματισμού του Βρετανού ιεράρχη στην απεραντολογία αναλύσεων και παραθέσεως στοιχείων, που αφορούσαν αρχικώς την ελληνική κρίση χρέους».

Και μόνο η διαπίστωση του αρθρογράφου ότι το Άγγλος επίσκοπος δεν είναι ούτε ρατσιστής ούτε αντιευρωπαϊστής φθάνουν και περισσεύουν ώστε να αποχαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή από ταμπέλες που της προσάπτουν κατά καιρούς, όταν δεν έχουν άλλο μέσο για να την αντιμετωπίσουν. Είναι εμφανές ότι ο αρθρογράφος κάνει ένα σημαντικό διαχωρισμό ανάμεσα στους συστημικούς και μη συστημικούς πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδος, όπου διαφαίνεται άμεσα ότι ο ρόλος του αντισυστημικού ανήκει δικαιωματικά στον Νίκο Μιχαλολιάκο, από τη στιγμή που οι ψευτοεπαναστάτες του Περισσού προσκύνησαν με τον τρόπο τους το Σύριζα. Ο κ. Ιορδανίδης κάνει επίσης λόγο για την απαξίωση αρχών, αξιών και ιδανικών με την απαξίωσή τους μέσω του υπερκαταναλωτισμού. Ο αρθρογράφος της καθεστωτικής καθημερινής αντιμετώπισε ως ορθό πολιτικό λόγο την ομιλία του επισκόπου και κατ’ επέκταση, εμμέσως, καταδεικνύει και την ορθότητα του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής. Μόνο η Χρυσή Αυγή ύψωσε τη φωνή της και βροντοφώναξε για την κακοδιαχείριση στα δημοσιονομικά μας, αλλά κυρίως ύψωσε το ανάστημά της απέναντι σε αυτό που επιεικώς χαρακτηρίζεται ως ελίτ της διαφθοράς. Ουδείς εκ των συστημικών ηγετών τόλμησε ποτέ να πει κάτι τέτοιο, μιας και την επομένη θα έχαναν την αγκίστρωση από την εξουσία. Η Χρυσή Αυγή είναι πανέτοιμη να χτυπηθεί με τον κάθε λογής διεφθαρμένο πολιτικό, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος ή και όπως αυτό μεταφράζεται ελληνιστί ως χάσιμο της καρέκλας.
Διαβάστε περισσότερα:https://ethnikismos.net/