Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Θα ήθελα να εκφράσω την αδικία που γίνεται στη Σαντορίνη όπου και μένω μόνιμα. Κάναμε προεγγραφή στο προνήπιο τον Ιούνιο του 2016 για τη σχολική  χρονιά 2016-2017 και μας είπαν ότι θα γίνει κλήρωση γιατί τα παιδιά είναι πολλά. Θεωρώ, ότι σαν Ελληνίδα μάνα στη χώρα μου, παραβλέποντας το γεγονός ότι έχω 3 παιδιά, δεν είναι ορθό να μπαίνει το παιδί μου σε κλήρωση για να φοιτήσει στο προνήπιο. Είναι δικαίωμα κάθε Ελληνα η δωρεάν φοίτηση. Παρόλα αυτά μετά την κλήρωση για όλα τα προνήπια (ανάμεσα σε αυτά και τα αλλοδαπά) το παιδί έμεινε εκτός. Οι Έλληνες γονείς το αναφέραμε στο δημαρχείο και όντως φάνηκε να μας συμπαραστέκονται και κάνουν ότι μπορούν για τα παιδιά μας που έμειναν εκτός φοίτησης.
Εν τω μεταξύ έκανα αίτηση σε άλλο χωριό και ενώ μου είπαν ότι θα το δεχτούν αρχικά,- μετά από την απόφαση να ανοίξει το παλιό νηπιαγωγείο στο χωριό μου για να δεχτεί τα υπόλοιπα παιδιά,- δεν δέχτηκαν τελικά  την αίτηση.  Το παιδί μου μέχρι σήμερα παραμένει εκτός φοίτησης. Το συμπέρασμα: Εμείς οι Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να πληρώνουμε ένα σκασμό φόρους αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα προτεραιότητας σε αυτά που πληρώνουμε για να έχουμε. Κατά τη γνώμη μου, εξ αρχής θα ένοιωθα δικαιωμένη αν τα Ελληνάκια είχαν προτεραιότητα στη δωρεάν φοίτηση και τα αλλοδαπά , εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις να μπουν σε κλήρωση για το ποιο θα φοιτήσει. Φροντίστε γι αυτό όταν θα γίνετε κυβερνών κόμμα. Ο ρατσισμός υπάρχει είναι αλήθεια αλλά μόνο για τους Έλληνες που κοντεύουν να γίνουν μειοψηφία τη πατρίδα τους.
Ε.Μ.


Η ομιλία του δοτού Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη είναι ένα ακόμα δείγμα του πόσο προδότης και ανθέλληνας είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Την στιγμή που η Ελλάδα βουλιάζει από ισλαμιστές λαθρομετανάστες με ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα, Καμμένου, ο δωσίλογος Τσίπρας καλεί τους ηγέτες των λαών του κόσμου να βάλουν εμπόδιο στην άνοδο των Εθνικιστικών κινημάτων. Θέλει να εμποδίσει τα κράτη έθνη, να έχουν κλειστά σύνορα που αυτό συνεπάγεται έλλειψη Εθνικής ταυτότητας, κυριαρχίας, θρησκείας. Οι Έλληνες Εθνικιστές ζούμε για την στιγμή εκείνη που από το βήμα του ΟΗΕ, δεν θα μιλάει ο εκπρόσωπος του Σόρος, των τοκογλύφων και της Νέας Τάξης ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής ο αυθεντικός εκπρόσωπος της Ελλάδας  των Ελλήνων ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος. Οι Έλληνες επιθυμούμε για Πρωθυπουργό έναν πατριώτη και όχι τον σημερινό προδότη,
Με Τιμή
Ιωάννης Κ.Π.



Την 25η Σεπτέμβριου 1849 φεύγει από τη ζωή ο ήρωας του 1821 Νικηταράς ο τουρκοφάγος. Ένας από τους αγνότερους ήρωες του 1821. Ένας ηρωικός πολέμαρχος, πιστός ορθόδοξος, ανιδιοτελής άνθρωπος . Βασανισμένος από την αστοργία και την καταδίωξη της πολιτείας, ο Νικήτας Σταματελόπουλος, ο γνωστός σε όλους μας Νικηταράς. Γεννημένος στα 1787 και γαλουχημένος στα ιερά νάματα του γένους και της Ορθοδοξίας, από τους φιλοπάτριδες γονείς του, από το ταπεινό σχολείο του ιστορικού μοναστηριού του Αγίου Δημητρίου του χωριού του, Τουρκολέκα Μεγαλοπόλεως, από τους σκληρούς αγώνες των πατέρων του και των λοιπών προγόνων και συγγενών του κατά αλλόθρησκων κατακτητών, από τη νεαρή ηλικία των 11 χρόνων, αγωνίζεται για την πίστη και την πατρίδα, κοντά στο θείο του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους λοιπούς οπλαρχηγούς του Ταϋγέτου και του Μαινάλου.
Το έτος 1818, ο Νικηταράς μυείται στη Φιλική Εταιρεία, και στη συνέχεια, βρίσκεται στη Μάνη κι από εκεί, στην κατάκτηση της Αλαμάνας, στις μάχες του Βαλτετσίου, των Δολιανών, στην άλωση της Τριπολιτσάς, στην καταστροφή του Δράμαλη, στο Καρπενήσι, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο, στη Λαμία, στην Εύβοια, στην Στυλίδα, στην Αράχωβα, στον Πειραιά, στο Φάληρο. Και μετά από τόση προσφορά στην Επανάσταση; Αντί να αναρριχηθεί ως ήρωας Νικηταράς στα υψηλά αξιώματα και στην οικονομική ευημερία, υφίσταται πολλές ταπεινώσεις, εξευτελισμούς, διώξεις και φυλακίσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να «έφευγε» σε μια από τις τόσες μάχες που έδωσε ώστε να αποφύγει από το ψευτορωμέικο τους εξευτελισμούς που στωικά σαν γνήσιος Αγωνιστής υπέμεινε. Για τη συμμετοχή του στη Φιλορθόδοξη Εταιρεία, μια εταιρεία που δεν σκόπευε στην ανατροπή του καθεστώτος, αλλά που αποσκοπούσε στην απελευθέρωση των εδαφών, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, με προσωπική εντολή του Όθωνα,  συλλαμβάνεται και φυλακίζεται στην Αθήνα.
Εκεί, γνωρίζει ταπεινώσεις και ξυλοδαρμούς. Και, ύστερα, οδηγείται στις φυλακές της Αίγινας, όπου ζεί μέσα σε άθλιες συνθήκες, για 14 μήνες. Γυρνά από την Αίγινα στην Αθήνα με υψηλό ζάχαρο, σχεδόν τυφλός, ράκος, πραγματικό λείψανο του παλαιού αγέρωχου εαυτού του. Συνεχίζει να ζει πάμφτωχος, μολονότι αργότερα μετά την επανάσταση του 1843, του δίνουν το βαθμό του υποστρατήγου με ένα πενιχρό μισθό και τον αποπέμπουν στο Ναύπλιο. Αδικημένος, εγκαθίσταται αργότερα με την οικογένειά του σε ένα χαμόσπιτο της Καστέλας. Τις Παρασκευές δε, σχεδόν τυφλός, ζητιανεύει στο δρόμο μπροστά από το Ναό της Ευαγγελιστρίας. Η υγεία του Νικήτα Σταματελόπουλου, ουδέποτε αποκαθίσταται. Και, τον Ιούνιο του 1847, έρχονται τα προμηνύματα του τέλους. Υπηρετών στο Ναύπλιο, ασθενεί αρκετά σοβαρά. Το τέλος έρχεται μετά από δύο, περίπου, χρόνια. Αποβιώνει στην Καστέλα και τάφεται στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, δίπλα ακριβώς από τον τάφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Σήμερα μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής θυμούνται και τιμούν τόσο τον Νικηταρά αλλά και όλους τους ήρωες που αγωνίσθηκαν για την πατρίδα.
Σ.Μ.