Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Η απογραφή στην Κύπρο του 2011, κατέδειξε πληθυσμό 838.000 εκ των οποίων 660.000 είναι Έλληνες Κύπριοι και οι υπόλοιποι ξένοι. Η τουρκική απογραφή στα κατεχόμενα του ιδίου έτους, κατέδειξε 300.000 πληθυσμό καθώς και τους 30.000 στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής. Αν συνδυάσετε 330.000 Τούρκοι και 179.000 αλλοδαποί υπάρχουν 509.000 (μη-Έλληνες Κύπριοι). Αν η Κύπρος γίνει ένα ενωμένο κράτος, οι Τούρκοι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξουν τα δημογραφικά στοιχεία υπέρ τους.  Οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται την ελληνική κοινότητα, θέλοντας μια ενωμένη Κύπρο με την ένταξη στην ΕΕ, για  να μοιραστούν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία είναι στη δική μας πλευρά.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι (150.000 Τούρκοι) στην Κύπρο είναι έποικοι. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάνε πίσω στην Τουρκία. Μιλάνε για εναλλασσόμενη προεδρία κάθε 6 μήνες, κάτι το οποίο είναι ανέφικτο μιας και ο Τούρκος πρόεδρος θα λαμβάνει  εντολές από την Τουρκία. Πριν από το 1974 οι Τούρκοι ήταν 18% του πληθυσμού και τώρα ελέγχουν το 37% της γης. Το τουρκικό σχέδιο είναι να αλλάξει τα δημογραφικά στοιχεία υπέρ τους. Είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόσο αφελής; Ή κάτι άλλο. 
Γ.Γ. 


Με πράξεις ατέλειωτης αυτοθυσίας και ηθικού μεγαλείου στην ιστορία τους, οι Έλληνες του Πόντου βλέπουν σήμερα τους εθνομηδενιστές να εξαφανίζουν την ιστορική γνώση από τα βιβλία ιστορίας της Γ’ Λυκείου. Με επιλογές υψηλού συμβολισμού, αξίας και ουσίας οι Πόντιοι αδελφοί μας, στρέφονται κατά των εθνομηδενιστικών πολιτικών των κυβερνώντων. Απαντούν με πάθος στις συνεχείς προσβολές του αρνητή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και φιλόδοξου διαγραφέα της Ελληνικής Ιστορίας, Νίκου Φίλη. Ανθίστανται ζωηρώς στην διαγραφή της Ιστορίας, χάριν της ύλης, του χρήματος, του άκρατου καταναλωτισμού, του ελεύθερου εμπορίου Τονίζουν ιδιαίτερα, την διαφύλαξη της Εθνικής Μνήμης από την επέλαση της διάχυτης παγκοσμιοποίησης, απαιτώντας την επανένταξη της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στο βιβλίο της Γ’ Λυκείου.
Σ.Μ.


Εφόσον ο Πατέρας μας μέσω της Δημιουργίας των φυλών, δηλώνει την επιθυμία Του για την ύπαρξη τους, πως μπορούμε εμείς να επιθυμούμε την ισοπέδωση τους μέσα από την παγκοσμιοποίηση. Είναι ποτέ δυνατόν, να είμαστε εμείς, πιο Σοφοί από Εκείνον; Η ομόνοια των ανθρώπων θα πρέπει να έλθει μέσα από τον σεβασμό και την αγάπη των διαφορετικών ΕΓΩ και όχι μέσα απ’ το ΕΜΕΙΣ.Το ΕΜΕΙΣ είναι ψεύτικο. Είναι ισοπέδωση.
Χ.Γ.