Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Μετά τον άρτο που θα μας αρπάξει η κυβέρνηση μέσα από τα χέρια, και εννοώ τον ΕΝΦΙΑ, θα ακολουθήσουν τα θεάματα. Σε λίγες ημέρες η συμπρωτεύουσα θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει όλο τον πολιτικό θίασο των Αθηνών ο οποίος θα δώσει μία υπέροχη παράσταση υψηλών υποκριτικών ικανοτήτων, τέτοιου μεγέθους, που θα τη ζήλευε και ο μακαρίτης Κ. Κούν. Ήδη στα επιτελεία της διμερούς άτυπης συγκυβέρνησης επικρατεί αναβρασμός, μιας και υπάρχει ο άγραφος κανόνας για το πιο επιτελείο θα δώσει την καλύτερη παράσταση. Του Σύριζα η αυτό της «δεξιάς». Μετά βέβαια από την έκδοση των εκκαθαριστικών, καθώς και την αναμενόμενη σφαλιάρα από τον ΕΝΦΙΑ τα πράγματα φαινομενικά είναι δύσκολα για το πρωθυπουργικό επιτελείο, στο οποίο ψάχνουν μετά μανίας νέο αφήγημα.
Αλλά οι αριστεροί έχουν δώσει εξετάσεις σε αυτά, οπότε δεν τους φοβάμαι και τόσο. Από το άλλο στρατόπεδο, σύμφωνα με διαρροές στα ΜΜΕ, ακούγεται ότι η «επανεκκίνηση» θα είναι το νέο αφήγημα του κ. Μητσοτάκη. Μόλις άκουσα τη λέξη μ’ έπιασαν τα γέλια. Θυμήθηκα την «επανίδρυση» του κράτους που έλεγε κάποτε ο βούδας της Ραφήνας καθώς επίσης και το «εμπρός» που έλεγε το 2009 τα σαϊλό που παρίστανε τον πρωθυπουργό. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η παράσταση που θα δοθεί θα έχει αρκετή «εισπρακτική» επιτυχία, και το λέω αυτό γιατί έχω εμπιστοσύνη στη μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος, που ποτέ δεν έχει απογοητεύσει το δίπολο που εναλλάσσεται στην εξουσία. Μη σας πω ότι περιμένω από τον πρωθυπουργό να ξανά – καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, μιας και η προηγούμενη κατάργηση πνίγηκε στον Θερμαϊκό υπό το βάρος των…  υποσχέσεων. Ο Τσίπρας είναι ικανός για τέτοιο αφήγημα, ενώ ο έτερος Καππαδόκης δεν τον φθάνει ούτε στο μικρό του δακτυλάκι. Ο έτερος δείχνει μία «σοβαρότητα» σε τέτοιο βαθμό που θα ασχοληθεί μόνο με τις μεταρρυθμίσεις και όταν με το καλό αναλάβει την εξουσία, θα μας αλλάξει τα φώτα, μιας και προείπε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα αφορούν όλους τους πολίτες. Ά, μην λησμονήσω, είπε ότι θα κάνει και το γιατρό για την ελονοσία. Πάντως, εδώ που τα λέμε, θα είχε μεγαλύτερη πέραση στους νέους ψηφοφόρους ο Μητσοτάκης αν παρίστανε το pokemon.

Πέρα από το αναγκαίο ευθυμογράφημα, που τόσο το έχουμε ανάγκη αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, τα κύρια προβλήματα και τα πλέον σοβαρότερα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία μάλλον θα μείνουν στα παρασκήνια της ΔΕΘ, μιας και κανείς εκ των δύο αρχηγίσκων δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτά και να δώσει πειστικές απαντήσεις. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αυξημένο ΕΝΦΙΑ, και δεν ακούστηκε λέξη από την αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως βέβαια δεν ακούστηκε λέξη και για το βοήθημα του ΕΚΑΣ που με το ζόρι συντηρούσε χιλιάδες μικροσυνταξιούχους. Για την υψηλή φορολογία καθώς και τα κόκκινα δάνεια πάλι δεν ακούστηκε λέξη από την ψευτοδεξιά, και ούτε πρόκειται να ακουστεί μιας και, για όσους θυμούνται, τα ψήφισαν παρέα με τους αριστερούς. Οπότε να περιμένετε τέτοια φιέστα στη ΔΕΘ που όμοιά της θα ζήλευε και ο παπατζής Αντρέας. Ανέφερα στην αρχή τον Κ. Κούν και δεν είναι τυχαίο, μιας και αν ζούσε, είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης θα έπαιρναν βραβείο υποκριτικής και ας μην πάταγαν ποτέ στο μάθημα του μεγάλου δασκάλου.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/