Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του ΟΛΠ: Στους κινέζους έναντι πινακίου φακής το 51% και η διαχείριση του λιμανιού

Μπορεί οι συριζαίοι να προφασίζονται ότι «μάχονται κατά του ξεπουλήματος», ενίοτε προβαίνοντας σε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η ανακήρυξη του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου μόνο και μόνο για να κάνουν πίσω αμέσως μετά, ή δηλώσεις από φαιδρούς αριστεριστές, όπως ο κατουρλής βουλευτής, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για την κυβέρνηση που υπογράφει τα πάντα και ξεπουλάει τα πάντα. Έτσι, ενώ οι δηλώσεις και οι κινήσεις εντυπωσιασμού λαμβάνουν τη μέγιστη δημοσιότητα, το ξεπούλημα περνάει στα κρυφά και με τους συριζαίους να κρύβονται για να μην τους πάρει χαμπάρι ο κοσμάκης.
Σήμερα ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του ΟΛΠ στους κινέζους. Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί καταβλήθηκε το, ομολογουμένως απαράδεκτα μικρό, τίμημα των 368,5 εκάτ. ευρώ από την Cosco. Ο κινεζικός όμιλος κατέβαλε σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ το τίμημα για το 51% που ανέρχεται σε ποσό ύψους 280,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 88 εκατ. κατατέθηκαν σε ειδικό σε λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου) και ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του 51% έγινε μέσω Χρηματιστηρίου και το εν λόγω πακέτο πέρασε αμέσως μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, την πανηγυρική έναρξη της οποίας κήρυξαν ο πρόεδρος της Cosco Shipping, Γουάν Μιν και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Σ. Πιτσιόρλας.
Κάπως έτσι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει δισεκατομμύρια στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά παρέμενε επί δεκαετίες όμηρος των ερυθρών συνδικαλιστών, περνά στα χέρια των καπιταλιστών συνεχιστών του Μάο.
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε "βουλεύτριες" του Σύριζα σε πρόσφατη διαδήλωση του Σύριζα κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Σουρεάλ καταστάσεις...