Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας για το υποτιθέμενο hot spot στην Πάλαιρο

Μέγα ζήτημα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, μετά από διαρροή μέσω ίντερνετ και χωρίς κανένα επίσημο στοιχείο, στην κατά τα άλλα γραφειοκρατική Ελλάδα, το ενδεχόμενο δημιουργίας hot spot σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην θέση Ποταμάκι της Παλαίρου. 
Αξιοζήλευτη, σαν από καιρό ετοιμασμένη, κρίνεται η αντίδραση του Δημάρχου Ακτίου -Βόνιτσας που συγκάλεσε αστραπιαία Δημοτικό Συμβούλιο στην Πάλαιρο για να εισπράξει την αναμενόμενη συμπαράσταση των κατοίκων, που έχουν κάθε λόγο να θορυβούνται από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Πήγε μάλιστα και στην Αθήνα για να αποτρέψει τη δημιουργία hot spot και να ξεχάσει για λίγο ο κόσμος το ζήτημα των σκουπιδιών της Παλαίρου που ήταν κόκκινο πανί για το πρόσωπό του μέχρι χθες.

Στο χορό, που ακολούθησε, μπήκαν οι "παράγοντες" της τοπικής κοινωνίας αλλά και τα κόμματα που κατέθεσαν τις προτάσεις τους εστιάζοντας ως επί το πλείστον στο ακατάλληλο του κτηρίου και στον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής, λες και μόνο ο τουρισμός πλήττεται από την δημιουργία των hot spots, λες και αν το κτήριο πληρούσε τις προϋποθέσεις θα ήταν όλα μια χαρά. 


Ούτε ένας δεν αμφισβήτησε την κατά φαντασία δημιουργία του κέντρου στην Πάλαιρο. Οι ανακοινώσεις των στελεχών της συγκυβέρνησης της έδωσαν το κύρος που έλειπε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε την δημιουργία του κέντρου, εγκλωβισμένος στις ιδεοληψίες του, κάνοντας αποδεχτούς τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στην κυβέρνησή του, περί ανοργανωσιάς και προχειρότητας (δημιουργική ασάφεια) και αντί να ξεκαθαρίσουν εξ΄αρχής πως δεν υπάρχει ζήτημα δημιουργίας hot spot στην Πάλαιρο το επιβεβαίωσαν με τη στάση τους. Το ίδιο έπραξε και ο βουλευτής τους κ. Βαρεμένος, με τη διαφορά πως δεν χαιρέτησε ευθέως το hot spot. Βλέπεις υπάρχουν και τα ψηφαλάκια στη μέση...

Στη δίνη της είδησης παρασύρθηκε και η Νέα Δημοκρατία που όπως πληροφορούμαστε από τα τοπικά και όχι μόνο, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ο βουλευτής της κ. Καραγκούνης προκειμένου να φανεί πως επιδεικνύει τον ανάλογο ζήλο που αρμόζει στην περίσταση, φέρεται να κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στα ...ΜΜΕ, γιατί στη Βουλή των Ελλήνων μέχρι την ώρα που γράφεται το παρόν, δεν το έπραξε.

Πέραν όμως των όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες γίνεται όλο και ποιο ξεκάθαρο πως η δημιουργία hot spots στο Νομό μας είναι δρομολογημένη και η Χρυσή Αυγή θα αγωνισθεί με κάθε νόμιμο μέσο στο πλευρό των κατοίκων, ανεξάρτητα εάν πρόκειται για τουριστική ή όχι περιοχή. Μακριά από την οιανδήποτε παλαιοκομματική μικροπολιτική και με συνέπεια στην πολιτική που εκ πεποιθήσεως υπηρετούμε.


Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
Νομαρχιακή Επιτροπή
Αιτωλοακαρνανίας
19 Ιουνίου 2016