Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Όλους τους μνημονιακούς μαζεύει στο νεοφιλελεύθερο μαντρί της ΝΔ ο Μητσοτάκης

Μόνο ως ρόδινα δεν μπορούν να περιγραφούν τα πράγματα για τη ΝΔ, στην προσπάθεια την οποία κάνει προκειμένου να ανέλθει ξανά στην εξουσία. Επιχειρεί να ισορροπήσει πάνω σ΄ένα τεντωμένο σχοινί και να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κινούμενη όμως σταθερά στην ίδια μνημονιακή τροχιά.
Μαθημένος από τον εξευτελισμό του Σαμαρά με τα περιβόητα «Ζάππεια» και την μετέπειτα «συμμόρφωσή» του, ο Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να περιορίζει την κριτική του στην κυβέρνηση στις «καθυστερήσεις» ως προς την εφαρμογή (και) των νέων βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και να αναμασά την θεωρία των «αριστερών εμμονών», οι οποίες θεωρεί ότι είναι αυτές που αποτελούν εμπόδιο στην εφαρμογή αυτών των μέτρων.
Φτάνουν, μάλιστα, στη ΝΔ στο έσχατο σημείο υποταγής στις επιθυμίες και τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, έτσι ώστε να αναπαράγουν τα κροκοδείλια δάκρυα και την ανάλογη θρασυδειλία των υπουργών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ξεπούλημα των ιδιωτικοποιήσεων ως… απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «πιστεύει» σε αυτά τα μέτρα! Το τέλμα στο οποίο βρίσκεται «η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» ενίσχυσε η παταγώδης αποτυχία του (δήθεν) αιτήματος της για προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Αίτημα το οποίο δεν στήριξαν ούτε τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα της Χώρας, που μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜΕ προβάλουν ως μόνη εναλλακτική λύση τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης – ενώ προς το παρόν βολεύονται μια χαρά με την δουλικότητα της νυν συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ – ούτε οι διεθνείς τοκογλύφοι οι οποίοι δεν επιθυμούν ένα νέο κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας.
Και φυσικά, η ίδια η ΝΔ στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την διενέργεια πρόωρων εκλογών, για να μην χρεωθεί από τώρα την «καυτή πατάτα» της διαχείρισης των αντεθνικών και αντιλαϊκών μέτρων. Αυτός ο νεοφιλελεύθερος κυνισμός και μονόδρομος του Μητσοτάκη μπορεί να μην ασκεί ιδιαίτερη επιρροή στον Ελληνικό Λαό, φαίνεται όμως ότι επιδρά συγκολλητικά σε μια σειρά καιροσκόπων της πολιτικής, όπως ο περιβόητος Τατσόπουλος και μια πλειάδα ακόμη πρώην στελεχών του Ποταμιού, οι οποίοι βλέποντας ότι το μόρφωμα του Θεοδωράκη θα ναυαγήσει στις επόμενες εκλογές και θα μείνει εκτός Βουλής φροντίζουν από τώρα «να πιάσουν πόρτα για τον χειμώνα», έχοντας είτε ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας με τη ΝΔ είτε μεταπηδώντας σ΄αυτήν από τώρα.
Μπορεί μπροστά στο πολυπόθητο «μέλι» της εξουσίας τα διάφορα ανεμομαζώματα να είναι έτοιμα να γίνουν διαβολοσκορπίσματα, αλλά άγραφος νόμος της πολιτικής είναι ότι η πρόσθεση μηδενικών νούμερων δεν ανεβάζει το άθροισμα έστω και ελάχιστα…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ