Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Dominique Venner: ΑΘΑΝΑΤΟΣ! Συγκέντρωση Μνήμης για τον Ευρωπαίο Εθνικιστή - Φωτορεπορτάζ

Εκατοντάδες Εθνικιστών παρευρέθησαν στην λιτή τελετή Μνήμης που πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή στο κέντρο των Αθηνών, πλησίον των γραφείων της Τ.Ο. Αθηνών προς τιμή του Γάλλου Εθνικιστή, Dominique Venner, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του, σαν σήμερα το 2013, προκειμένου να αφυπνίσει κοιμισμένες συνειδήσεις, όπως ανέφερε στο ακροτελεύτιο σημείωμά του.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ποίημα γραμμένο από Συναγωνιστές του Μετώπου Νεολαίας, προς τιμή του μεγάλου Γάλλου Εθνικιστή διανοούμενου:
«Βάδιζε με επίγνωση και ματιά φλογισμένα βλοσυρή,
αντίθετα απ' ένα κόσμο που τον ήθελε να μεμψιμοιρεί...
Μ' ενα σάλπισμα κληροδοτώ στα νιάτα τη στερνή μου πείρα
Με πράξεις να επιδιώκετε, επανάσταση ενάντια στη μοίρα
»
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παραλλήλισε την πράξη του Dominique Venner με τα όσα είχε γράψει ο Καρυωτάκης:
Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
ένας πέθαινε από αηδία...
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία

Ο Dominique Venner πέθανε από την αηδία, όπως σημείωσε και ο ίδιος και συνέχισε αναφέροντας την αηδία που προκαλεί το νομοσχέδιο, που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση των ανθελλήνων, το οποίο ορίζει ότι στην δικαιοδοσία του Κατοχικού Ταμείου περιέρχονται οι αρχαιολογικοί χώροι και ελληνικά νησιά.
Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Συναγωνιστής, Ευάγγελος Καρακώστας, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα και τις ημέρες του μεγάλου αυτού διανοητή και ακτιβιστή.
Ο Συναγωνιστής Λάζαρος Θεοδωρακάκης, ανέγνωσε το μήνυμα του φίλου του Dominique Venner και επίσης μεγάλου διανοητή, Alain De Benoist, το οποίο γράφηκε μετά το θάνατο του Dominique.
Στη συνέχεια η Συναγωνίστρια Κατερίνα Μιχάλαρου αναφέρθηκε στις κοινωνικές και ανθρώπινες πτυχές της ζωής του Venner.
Τέλος στο βήμα ανέβηκε η Συναγωνίστρια και διευθύντρια της εθνικής εφημερίδας, «Εμπρός», Ειρήνη Δημοπούλου, η οποία μιλώντας στη γλώσσα του θανόντος μετέδωσε ένα μήνυμα σχετικά με τη ζωή και τη διδασκαλία του Γάλλου Εθνικιστή.
Η εκδήλωσε έκλεισε με τον Παλαμικό στίχο του Ακρίτα και του Χάροντα, το Γαλλικό Εθνικό Ύμνο, προς τιμή του θανόντος και τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.