Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ……

     Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Χθές πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά από το τέλος του Β΄Π.Π., επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο μνημείο πεσόντων (αμάχων) , στην πόλη της Χιροσίμα.
Ο υπουργός των ΗΠΑ Τζόν Κέρι*,  συνοδευόμενος και από ομόλογους του  τού  G7,  περιηγήθηκε στο μουσείο της μαρτυρικής πόλης και κατόπιν σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «το στομάχι μου έγινε κόμπος από αυτά που αντίκρισα στο μουσείο/ το μνημείο της Χιροσίμα μας υπενθυμίζει με σκληρό και πιεστικό τρόπο το καθήκον μας όχι μόνο να εξαλείψουμε την απειλή των πυρηνικών όπλων, αλλά και να αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια στις προσπάθειες αποτροπής του ίδιου του πολέμου». Κατόπιν  ο κ. Κέρι μαζί με τους ομολόγους του από το G7 δεσμεύτηκαν ότι θα αναδείξουν την απόφαση επαναφοράς σε ημερήσια διάταξη, του προβλήματος ελέγχου των πυρηνικών όπλων.
Τσιπραίοι δεν έχουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα, αλλά όπως βλέπετε υπάρχουν κι άλλοι που βόσκουν απανταχού της γής, και θα συνεχίζουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν ακόμη χαχόλοι και κοιμώμενοι και ψεκασμένοι που τους υποστηρίζουν. Ο κ. Κέρι στη παραπάνω δήλωσή του, που σημειωτέον την έκανε με κομποθιασμένο στομάχι (sic), επισήμανε ότι το πρόβλημα στην Χιροσίμα προκλήθηκε από τα πυρηνικά- όπως και ο κόμπος-. Κοντολογίς, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ μας είπε ότι, το πρόβλημα καταστροφής των πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι έγκειται στο ότι χρησιμοποιήθηκαν μόνο πυρηνικές  βόμβες ( 2 τον αριθμό). Ενώ αν χρησιμοποιούνταν το πλήθος των συμβατικών βομβών που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη το 1945 και οι οποίοι κόστισαν τη ζωή σε 200.000 αμάχους, τότε το πράγμα θα άλλαζε, όπως και έγινε όπου μετά την ισοπέδωση της Δρέσδης οι σύμμαχοι απεφάνθησαν ότι ο βομβαρδισμός ήταν…..  «στρατηγικός βομβαρδισμός». Άλλο παράδειγμα: με ένα μαχαίρι μπορούμε να κόψουμε μία φέτα ψωμί, αλλά μπορούμε επίσης να κόψουμε και κανένα λαρύγγι. Αν το πρόβλημα κοψίματος λαρυγγιών είναι τα μαχαίρια, δε μένει παρά η κατάργηση των τελευταίων. Και αν μετά της κατάργησης των «φονικών» μαχαιριών, επιδοθούμε σε πρακτικές στριψίματος των λαρυγγιών, τι άλλο θα καταργήσουμε;;
Λοιπόν κύριε Κέρι το πρόβλημα δεν είναι τα πυρηνικά, το πρόβλημα είσαι εσύ ο ίδιος, όπως ήταν κάποτε κατά τη διάρκεια του Β΄Π.Π. και κάποιοι άλλοι που είχαν ομότιτλες θέσεις σαν και αυτή που κατέχεις εσύ σήμερα. Το πρόβλημα δεν είναι τα όπλα σε έναν πόλεμο, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι που με τις αποφάσεις τους παίρνουν στο λαιμό τους χιλιάδες ή και εκατομμύρια ακόμη αθώων ψυχών.

* O ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, πράγμα που σχολιάστηκε δυσμενώς από ατ διεθνή ΜΜΕ, δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει από τις ιαπωνικές αρχές ούτε μία επίσημη συγνώμη, για τα αίσχη που προκάλεσε η χώρα του στο λαό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/