Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Καλό μήνα συναγωνιστές και συναγωνίστριες.
Κάποτε στην Αμερική και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1929, οι κολίγοι* που είχαν μεταναστεύσει από τις δυτικές πολιτείες με προορισμό τις πλούσιες περιοχές της Καλιφόρνιας με σκοπό να εργαστούν, ερχόντουσαν συχνά αντιμέτωποι με φαινόμενα εκμετάλλευσης. Αν λόγου χάριν το μεροκάματο για να μαζευτούν σταφύλια ήταν 30 σέντς την ημέρα, τότε μεγαλοτσιφλικάδες  δημιουργούσαν τεχνίτη ένταση.
Περίμεναν ποιός θα διαμαρτυρηθεί για τα μεροκάματα,– και που δικαίως φώναζε- και ο οποίος ξεσήκωνε και τους  λοιπούς εργάτες με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας και τη φυλάκιση των ταραξιών χωρίς δεύτερη κουβέντα, και χαρακτηρίζοντάς τους ως «κόκκινους»*. Αυτομάτως οι μεγαλοϊδιοκτήτες γης αναζητούσαν εργάτες με …15 σέντς την ημέρα, και που τους έβρισκαν εν ριπή οφθαλμού μιας και οι νηστικοί από τις δυτικές πολιτείες έφθαναν κατά χιλιάδες. Και υπήρχε τόση μεγάλη προσέλευση εργατών γιατί, αν μη τι άλλο, οι τωρινοί εκμεταλλευτές γης είχαν φροντίσει να διασπείρουν, μήνες πριν, προκηρύξεις που προπαγάνδιζαν την μετανάστευση μέσω πλούσιων μεροκάματων. Και μην πεταχτεί κανένας αριστερών προοδευτικών πεποιθήσεων να μιλήσει για την εκμετάλλευση του καπιταλισμού, γιατί η παραπάνω τεχνική εφαρμόστηκε κατά κόρον την δεκαετία του 1920 επί της γεννήσεως και εγκαταστάσεως των υπέροχων !!!  σοβιέτ.  Το ίδιο σκηνικό της τεχνικής έντασης έχουμε και από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης για τη κατάσταση που επικρατεί στους προσφυγικούς καταυλισμούς.  Σε καθημερινή βάση έχουμε επεισόδια στην Ειδομένη και δικαίως τα έχουμε γιατί κάποιοι τα υποκινούν. Δεν είναι τυχαίο ότι η αστυνομία πολλάκις έχει βρει προκηρύξεις γραμμένες στις γλώσσες των λαθρομεταναστών, οι οποίες προτρέπουν τους τελευταίους «κοινωνικούς αγώνες» για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Πάντως κουβέντα πουθενά δεν γίνεται και για τις υποχρεώσεις που πρέπει και οφείλουν να έχουν οι τριτοκοσμικοί στη Χώρα μας. Οι ίδιοι «κοινωνικοί αγώνες» ξεσήκωσαν προχθές 2000 και πλέον λαθρομετανάστες και οι οποίοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Αυτοί οι «κοινωνικοί αγώνες» έγιναν η αιτία δεκάδων αποσπάσεων αστυνομικών απ’ όλη την Ελλάδα, ώστε να συνδράμουν στις αστυνομικές δυνάμεις της  Ειδομένης καθώς επίσης και στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ήδη συζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκτακτη πρόσληψη αστυνομικών. Είδατε!  τα καλά της λαθρομεταναστευτικής κρίσης χτυπάνε την ανεργία!!! Θα αναφωνήσουν οι «προοδευτικοί»
Επεισόδια, και μάλιστα με σοβαρούς τραυματισμούς, έχουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί έχουν κατοικοεδρεύσει άνω των 5000 λαθρομεταναστών, όπου μεταξύ αυτών πλήθος Σύρων και πλήθος Αφγανών. Οι Σύροι με τους Αφγανούς είναι στα μαχαίρια χρόνια τώρα.  Άμα αυτές τις εθνικότητες δεν τους τοποθετήσεις μαζί ώστε να διαβιούν σε κοινό τόπο, δεν θα γίνονται και επεισόδια. Οπότε αν δεν γίνονται επεισόδια δεν θα υπήρχε και λόγος, εκτάκτως μάλιστα, να υποβληθεί αίτημα προς τον υπουργό οικονομικών από τον κ. Δρίτσα, όπου ο τελευταίος να ζητεί την άμεση πρόσληψη 287 λιμενοφυλάκων. Όπως καταλαβαίνεται στις προσλήψεις πρώτο λόγο θα έχουν τα επιτροπάτα της αριστεράς ώστε να διαλέγουν «καθαρόαιμους» προλετάριους  για να μην «κινδυνεύσει» η επανάσταση!!! Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τον επόμενο καιρό κάνει την «εμφάνισή» της κάποια μεταδοτική νόσος, στους υπερπλήρες καταυλισμούς, και χρειαστούν νέες προσλήψεις, όπως επίσης και στο να κηρυχτεί η Χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με σκοπό την επίταξη ιδιοκτησιών για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών. Δεν είναι τυχαίο, επαναλαμβάνω, τόσοι άνθρωποι να «αφήνονται» στην τύχη τους, να διαβιούν όπου βρουν, και αν μη τι άλλο, οι υπεύθυνοι να κάνουν εκκλήσεις στους γηγενείς για ανθρωπιστική βοήθεια.
(*): Οι πρώην ιδιοκτήτες γης των δυτικών πολιτειών της Αμερικής, όπου οι κακές καιρικές συνθήκες διέλυσαν την αγροτική τους παραγωγή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που είχαν λάβει από τις τράπεζες. Στα δάνεια είχαν  υποθηκεύσει εκτός  τη γή τους, και τα σπίτια τους, μιας και τα τελευταία  βρίσκονταν επί των χωραφιών. Η μη αποπληρωμή των δανείων – κάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα και με τα κόκκινα δάνεια στην Πατρίδα μας –   είχε ως αποτέλεσμα την τέλεια έξωση των ιδιοκτητών από τα σπίτια τους και τα χωράφια τους. Αυτό επέφερε την εσωτερική μετανάστευση, όπως παραστατικότατα αυτή περιγράφεται στο διάσημο βιβλίο του Τζ. Στάϊμπεκ «τα σταφύλια της οργής». Ο Στάϊμπεκ είχε χαρακτηριστεί την εποχή εκείνη από το αμερικανοσιωνιστικό λόμπυ ως «κόκκινος», κάτι που δεν εμπόδισε το μισό και πλέον εκατομμυρίου αναγνωστών να διαβάσουν το βιβλίο του.
(**): Ως κόκκινος, δηλαδή κομμουνιστής, χαρακτηρίζονταν στην τότε Αμερική όποιος δικαίως αντιδρούσε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα στην Πατρίδα μας όπου οι επί δικαίων αντιδρώντες να χαρακτηρίζονται ως φασίστες.
Διαβάστε περισσότερα: http://ethnikismos.net/