Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η ΠΕΙΝΑ ΒΓΑΝΕΙ ΜΑΤΙΑ


Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Η μέχρι τώρα πολιτική πορεία του μορφώματος που ακούει στο όνομα Σύριζα-Ανέλ, απλώθηκε πάνω από τη Χώρα μας με ποικίλες μορφές της αριστερής παραμορφωτικής τους ιδεολογίας. Την ώρα που γράφονται τούτες οι σκέψεις, στο βόρειο τμήμα της Χώρας μας, και ειδικά στην Ειδομένη, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ανθρωπιστικό δράμα που τείνει να εξελιχθεί σε βραδύκαυστη μπόμπα στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας.
Μήπως δεν υπήρχε η δυνατότητα, στην σύγχρονη Ελλάδα, να αντιμετωπίσει την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη με πολιτισμένο τρόπο; Ασφαλώς και υπήρχε. Όμως οι βλέψεις της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης ήταν άλλες, από το να ενεργήσουν σύμφωνα με τα αυτονόητα που προστάζουν σε αυτές τις περιπτώσεις οι κανόνες του διεθνούς δικαίου. Αφήνουν, οι άθλιοι, 15.000 κόσμο να σαπίζει μέσα στο βούρκο των λασπόνερων, για να επιδείξουν στους αφελείς Έλληνες ότι για όλα φταίνε οι κακοί ευρωπαίοι εταίροι μας. Η πολιτική εκμετάλλευση των συμβάντων στην Ειδομένη ενδέχεται να στραφεί μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Η πολυήμερη παραμονή των λαθρομεταναστών μέσα στα λασπόνερα και στις ακαθαρσίες, έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση και διάδοση μεταδοτικών ασθενειών. Ολοένα και περισσότερα παιδιά από την Ειδομένη καταφθάνουν καθημερινά  στο νοσοκομείο του Κιλκίς, το οποίο αδυνατεί πλέον να προσφέρει επιπλέον υπηρεσίες. Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες, ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει στο έδαφος των Σκοπίων στο ύψος του Ελληνικού ακριτικού χωριού Χαμηλό. Τρείς εξ αυτών πνίγηκαν από χείμαρρο στη Γευγελή. Οι σκοπιανοί συνοριοφύλακες συνέλαβαν τους παράνομα εισελθόντες στα εδάφη τους όπου μεταξύ αυτών ήταν και τριάντα φωτορεπόρτερ που ακολουθούσαν το καραβάνι.
Με λέξεις όπως, «φιλοξενία» και «ανθρωπισμός», συνεχίζει να αντιμετωπίζει η Ελληνική κυβέρνηση το τόσο πολυσύνθετο πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού.  Όσο και να βοηθήσουν οι Έλληνες πολίτες τους λαθρομετανάστες, με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί επ’ άπειρον, μιας και ο αριθμός των λαθρομεταναστών συνεχώς θα αυξάνεται εντός της Ελληνικής επικράτειας. Είναι θέμα χρόνου να έχουμε κοινωνική έκρηξη στην Ειδομένη. Η εξαθλίωση, οι αρρώστιες και προπαντός η πείνα θα στρέψει τους λαθρομετανάστες κατά της Ελληνικής κοινωνίας με ολέθρια αποτελέσματα. 
Διαβάστε περισσότερα: http://ethnikismos.net/