Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΧΩΜΑ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Μετά τα χθεσινά επεισόδια στις Βρυξέλλες συναγερμός σήμανε στην Αθήνα, έχοντας ως αποτέλεσμα την εσπευσμένη συνάντηση των «κεφαλών» Τούσκα και Καμμένου, στο μέγαρο Μαξίμου. Εκεί εκπόνησαν επιχειρησιακό σχέδιο, τρομάρα τους, ώστε να προστατευθούν χώροι που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου όπως, μετρό, αεροδρόμια κλπ, μπροστά σε ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτά συνέβησαν στην Αθήνα χθες.
Χθες όμως συνέβησαν τρία περιστατικά που όχι μόνο αδιάφορες θα άφηναν τις αρμόδιες αρχές, αλλά θα σήμαναν γενικό συναγερμό στο κράτος, αν υπήρχε κράτος. Το ένα έχει να κάνει με την αποχώρηση των ΜΚΟ από τον καταυλισμό της Ειδομένης, με αποτέλεσμα η όποια λιγοστή βοήθεια που προσφέρονταν από τις χρυσοπληρωμένες οργανώσεις προς τους λαθρομετανάστες, να εκλείψει, με τους τελευταίους να αφήνονται στην τύχη τους, και τους γηγενής περιοίκους στο έλεος του Θεού. Ο λόγος αποχώρησης των ΜΚΟ είναι οι άθλιες συνθήκες εργασίας στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να τελούν το έργο τους, αφού το επίσημο κράτος δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση να εκκενωθεί ο καταυλισμός της Ειδομένης. Αποχώρηση όμως είχαμε και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου γίνεται η ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα η ύπατη αρμοστεία διαμαρτυρήθηκε για το ότι τα hot spots έχουν μεταβληθεί σε χώρους μόνιμης εγκατάστασης. Από σημεία καταγραφής μετατράπηκαν σε χώρους φιλοξενίας εμποδίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας καταγραφής και πιστοποίησης. Αυτό συνέβη γιατί το κράτος ήταν ανάξιο να δημιουργήσει προσφυγικούς καταυλισμούς με αποτέλεσμα να συμβαίνει όλο αυτό μπάχαλο.
Αν οι κυβερνώντες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν απλές καταστάσεις οι  οποίες απαιτούν ταχύτητα,  συντονισμού κινήσεων, και οργάνωση, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τυφλά χτυπήματα τζιχαντιστών στην Αθήνα, τη στιγμή που η απόπειρα αυτοπυρπόλησης δύο απρόσκλητων στην Ειδομένη ( τρίτο περιστατικό), μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε διαμαρτυρία με ζώσιμο εκρηκτικών με ολέθριες συνέπειες.
Η ανυπαρξία και η απουσία της κυβέρνησης από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία, έχει ήδη μετατρέψει τα απλά πράγματα σε δύσκολες καταστάσεις και οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου θα γίνονται πραγματικά καταστρεπτικές για τον Τόπο.
Διαβάστε περισσότερα: http://ethnikismos.net/