Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΣΤΟΝ ΙΔΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ


Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Συνάντηση είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον γ.γ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ( ΟΟΣΑ), κ. Γκούρια. Ο τελευταίος επίδωσε στον κ. Τσίπρα την έκθεση του οργανισμού και η οποία αφορά την οικονομική πορεία της Χώρας μας. Η έκθεση αναφέρει ότι για το 2016 η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι μηδενική ή πολύ, πολύ μικρή.
Αυτό βέβαια δεν πτόησε τον «σκληροτράχηλο» πρωθυπουργό μας ο οποίος έδωσε «αποστομωτική» απάντηση στο οικονομικό κοράκι του ΟΟΣΑ. Είπε λοιπόν ο «Ράμπο» ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομάσετε τον κ. Τσίπρα: «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την απομείωση του χρέους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τον Ιούνιο η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και ότι η ανάπτυξη αυτή θα συνεχισθεί με πολύ σημαντικούς ρυθμούς όλα τα επόμενα χρόνια».
Την ώρα που γίνονταν αυτές οι δηλώσεις άλλα «καυστικά» στοιχεία έβλεπαν τα φώτα της δημοσιότητας, που αν μη τι άλλο, μόνο να πάρει κανείς στα σοβαρά το ανδρείκελο που έχουμε για πρωθυπουργό, δεν γίνεται. Χάος επικρατεί από τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών για το θέμα των συντάξεων που ο ένας αναιρεί τον άλλον και τούμπαλιν. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα μας ξημερώσει αύριο το πρωί, αφού και οι ίδιοι οι υπουργοί που ασχολούνται με το ασφαλιστικό ζήτημα, μοιάζουν να τα έχουν στην κυριολεξία χαμένα μπροστά στις πιέσεις του κουαρτέτου. Από την άλλη μεριά, στο υπουργείο οικονομικών γίνεται το έλα να δεις. Το κουαρτέτο βρήκε δημοσιονομικό κενό και ζητά άμεση λήψη φορολογικών μέτρων τα οποία φθάνουν το 1% του ΑΕΠ. Σχετικά μικρό νούμερο θα μου πείτε. Όντως είναι μικρούλι, αλλά αν το αναγάγουμε σε ΔΙΣ τότε μας προκύπτουν έκτακτα φορολογικά μέτρα που αγγίζουν περίπου τα 2 ΔΙΣ ευρώ. Σύμφωνα με ασφαλή δημοσιεύματα, τα επιπλέον αυτά μέτρα εκτός του ότι θα βάλλουν κατά των  χαμηλών εισοδημάτων που μέχρι πρότινος δεν φορολογούνταν, επί της ουσίας θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο συγκεκριμένα εισοδήματα, και στα οποία βρίσκεται ο μεγαλύτερος όγκος των φορολογουμένων, μιας και στα υψηλά εισοδήματα οι επιβαρύνσεις παραμένουν ως έχουν ή θα μειώνονται. Πάρτε μία γεύση: φορολογούμενος με εισόδημα 9.550 ευρώ θα καταβάλει φόρο 600 ευρώ –  ενώ μέχρι πρότινος δεν φορολογούνταν – , φορολογούμενος με εισόδημα 25.000  ευρώ θα καταβάλει φόρο 4.300 ευρώ, φορολογούμενος με εισόδημα 35.000 ευρώ θα καταβάλει φόρο 7.500 ευρώ, ενώ μείωση γίνεται στα υψηλότερα εισοδήματα όπου φορολογούμενος με εισόδημα 50.000 ευρώ θα καταβάλει φόρο 13.000 ευρώ από 14.300 που πλήρωνε μέχρι σήμερα.  Είναι φανερό ότι στόχος είναι η παντελή εξόντωση των χαμηλών και χαμηλότερων εισοδημάτων. Από την άλλη, σύσσωμη η κυβέρνηση μοιρολογάει Εθνικώς και εκλιπαρεί τους Έλληνες σε μάζωξη τροφίμων για τους λαθρομετανάστες, μιας και η ίδια αδυνατεί να κουνήσει και το μικρό της δακτυλάκι. Τέλος, ο πρωθυπουργός  ζει στον κόσμο του, μετά βέβαια και τη αναγωγή του- τον εξευτελισμό του λέω εγώ- σε επίτιμο διδάκτορα οικονομικών. 
Διαβάστε περισσότερα: http://ethnikismos.net/