Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ


Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Επίθεση, μέσω τουίτερ, έκανε ο κόκκινος Πάνος στον κ. Μουζάλα, ζητώντας την παραίτησή του.  Τον κ. Καμμένο τον πείραξε η στάση του υπουργού Μουζάλα όταν ο τελευταίος ονομάτισε τα Σκόπια ως Μακεδονία. Βέβαια σε τηλεοπτική εκπομπή του περασμένου Οκτωβρίου όταν πάλι ο κ. Μουζάλας απεκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία, ουδείς αντέδρασε, πλήν Χρυσής Αυγής. Σήμερα ξαφνικά θυμήθηκε ο κ. Καμμένος ότι υπάρχει Μακεδονικό ζήτημα; Σήμερα το θυμήθηκε, διότι το λαθρομεταναστευτικό παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, και κάτι έπρεπε να γίνει ώστε να στραφεί η προσοχή του κόσμου αλλού.
Μουζάλας και Καμμένος φτιάχνουν προσφυγικούς καταυλισμούς και hot spots, αλλά τα περισσότερα από αυτά μένουν κενά επειδή οι λαθρομετανάστες έχουν διαφορετική άποψη από τους κυβερνώντες, όσον αφορά την εγκατάστασή τους. Χθες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά την επίσκεψη Μουζάλα στην Ειδομένη τοπικοί παράγοντες επεσήμαναν στον κ. υπουργό την άμεση εκκένωση του καταυλισμού. Ο κ. Μουζάλας φέρεται να είπε στους κατοίκους ότι  αυτό θα γίνει σε 20 με 30 ημέρες. Φαντάζεστε τι πανζουρλισμός έχει να γίνει στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου μέσα Απριλίου θα έχει καλοσυνέψει ο καιρός, όταν ήδη σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να φυλάνε τα σπίτια τους για να μην καταληφθούν από τους απελπισμένους λαθρομετανάστες; Πολλοί εκ των κατοίκων της μεθορίου εγείρουν και αποζημιώσεις για το λόγο ότι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.  Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις που συμβαίνουν στην Ειδομένη δεν σταματούν εδώ. Στα φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα γίνεται πραγματική μάχη για λίγο φαγητό, άσε που το πλιάτσικο και το παραεμπόριο είναι σε καθημερινή βάση. Αφήστε δε που και έγιναν καταγγελίες ότι, σε παράπλευρους της Ειδομένης καταυλισμούς οι αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί για συγκεκριμένη υπηρεσία, χρησιμοποιούνται είτε ως σερβιτόροι είτε για να πλένουν τα πιάτα…..
 Η πολιτική της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει είτε ο Μουζάλας μείνει στη θέση του είτε αποχωρήσει. Όποιο νέο πρόσωπο αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής θα κάνει τα ίδια. Απλά έπρεπε να ξεσπάσει μία μικρή κυβερνητική κρίση για το θεαθήναι, αλλά και να στραφούν λίγο τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και τα μάτια του κόσμου στους «τριγμούς» της κυβέρνησης. Και προσφυγικοί καταυλισμοί θα συνεχίσουν να γίνονται καινούργιοι αλλά και hot spots από πλευράς κυβέρνησης, με την μόνη διαφορά, όπως προείπα, ότι θα μένουν ακατοίκητοι. Με παρακάλια και προσευχές δεν πάνε οι λαθρομετανάστες εκεί που θέλουν οι κυβερνώντες. Αυτό μου θυμίζει, για να ευθυμήσουμε και λίγο, όταν καμιά αγελάδα αποφασίσει να κοιμηθεί πάνω στις ράγες του τραίνου, πρέπει ο μηχανοδηγός αφού σταματήσει την αμαξοστοιχία, να κατέβει και να προβεί σε παρακάλια προς την αγελάδα μπας και η τελευταία «φιλοτιμηθεί» και σηκωθεί από τις ράγες. Αυτά βέβαια στην Ινδία όπου η αγελάδα θεωρείται ιερό ζώο. Στην Ελλάδα τι; Θα σας πω εγώ τι. Αν οι προσφυγικοί καταυλισμοί ήταν γεμάτοι από τους τριτοκοσμικούς, αν οι λαθρομετανάστες δεν γύρναγαν ελεύθεροι εδώ κι εκεί, αν στα hot spots γίνονταν σοβαρή δουλεία, και αν, τέλος, τα σύνορά μας από ανατολάς φυλάσσονταν, δεν θα υπήρχε και κανένας λόγος να μας κρατούν κλειστά τα σύνορα οι βόρειοι γείτονές μας, μιας και η ροή προσφύγων προς την Ευρώπη θα ήταν στα επιτρεπτά αριθμητικά πλαίσια, όπως δυνατή θα ήταν και η επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών στις πατρίδες τους. Ενδοκυβερνητική κρίση λοιπόν, υπάρχει μόνο στα μάτια των αφελών και αυτών που συνεχίζουν τον ύπνο του δικαίου στη Χώρα μας.
Διαβάστε περισσότερα: http://ethnikismos.net/