Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ


Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Οι πάντες, τις τελευταίες μέρες, ασχολούνται με το σοβαρό ζήτημα της Ειδομένης μιας και δεν πρόκειται για μία απλή παραμονή κάποιων ανθρώπων, αλλά για παραμονή που κάθε μέρα γίνεται και περισσότερο επικίνδυνη, τόσο για τους ίδιους του λαθρομετανάστες όσο και  για τους γηγενής. Τα στοιχεία που συχνά πυκνά βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας, και τα οποία έγκεινται του ζητήματος της παραμεθορίου περιοχής της Ειδομένης, περνούν απαρατήρητα, μιας και δημοσιεύονται στα ψιλά των εφημερίδων γράμματα.
Τον Δεκέμβριο του 2015 βγήκε στην δημοσιότητα η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος και η οποία έκθεση αφορούσε το κόστος του προσφυγικού προβλήματος. Η έκθεση έκανε λόγο για 600 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα όμως που τα σημερινά δεδομένα έχουν προ πολλού ανατραπεί. Το ότι οι ροές θα αυξάνονταν το γνώριζαν οι πάντες που ασχολούνταν με το θέμα της λαθρομετανάστευσης και δεν εννοώ τους πολιτικούς αλλά τους απλούς πολίτες. Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι άλλο, και για το οποίο γράφαμε μήνες πριν. Στην έκθεση της τραπέζης γίνεται λόγος και για την διαχείριση του πακέτου των 600 εκατομμυρίων όπου, 214,2 θα χρειαστούν για τη δημιουργία ανοιχτών υποδομών υποδοχής και 123,6 εκατ. θα χρειαστούν για τα κέντρα ταυτοποίησης (τα hot spots). Αθροιστικά, οι υποδομές αυτές καλύπτουν το 56% του συνολικού ποσού το οποίο θα διατεθεί τμηματικά σε βάθος πενταετίας. . Το κόστος κατασκευής ενός χώρου 4.000 ατόμων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ. Με απλή διαίρεση βρίσκεται ότι οι προσφυγικοί καταυλισμοί που θα υλοποιηθούν από τα  215 εκατομμύρια, θα είναι ικανοί να φιλοξενήσουν περίπου 150.000 λαθρομετανάστες, και όλα αυτά με εκτιμήσεις του περασμένου χρόνου όταν ο επίτροπος Αβραμόπουλος μας έλεγε περιχαρής ότι κατάφερε να αποσπάσει  κονδύλι 500 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ. Βέβαια με την αύξηση των ροών από ανατολάς τα 500 εκ. ανέβηκαν στα 700 εκ. από την ΕΕ, και ουδείς γνωρίζει που θα εκτοξευθεί.
Εγείρονται όμως ορισμένα ουσιαστικά ερωτήματα στις παραπάνω πολιτικές κινήσεις, τόσο της ΕΕ, όσο και της Ελληνικής κυβέρνησης. Πώς γνώριζαν εκ των προτέρων,  ΕΕ – Ελληνική κυβέρνηση, ότι η Ελλάς θα χρειαστεί να κατασκευάσει καταυλισμούς ικανούς να υποδεχτούν 150.000 λαθρομετανάστες, τη στιγμή που τα βόρεια σύνορά μας ήταν ακόμη ανοιχτά και η διέλευση των λαθρομεταναστών γίνονταν ανεμπόδιστα; Πως γνώριζαν εκ των προτέρων, ότι θα υπάρξουν μελλοντικά τόσοι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα που θα χρίζουν στέγασης, τη στιγμή που τα σύνορα ήταν ακόμη ανοιχτά; Πως γνώριζαν εκ των προτέρων, πέρυσι συγκεκριμένα, και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό, ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου θα άφηνε εντελώς αφύλακτα τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, ώστε να αποταμιεύσουν σε πρώτη φάση τόσα χρήματα για καταυλισμούς και για hot-spots;
Ουδείς εξ ημών ήμασταν μπροστά στα πολιτικά αλισβερίσια που γίνονταν στα ανακτοβούλια των Βρυξελλών. Είχαμε μόνο ενδείξεις για το λαθρομεταναστευτικό, και βάση αυτών κάναμε αναλύσεις και σχόλια. Αποδείξεις επίσημες, ότι έγιναν συζητήσεις για παραχωρήσεις της Ελλάδος στο λαθρομεταναστευτικό ώστε να επιτευχθεί μείωση του χρέους,   δεν υπάρχουν, και ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξουν ώστε να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα. Οι μόνες αποδείξεις που έχουμε απτές είναι οι παρουσία των χιλιάδων που έχουν κατακλύσει την Πατρίδα μας. 
Διαβάστε περισσότερα: http://ethnikismos.net/