Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Έγραφε κάποτε ο νορβηγός συγγραφές Ίψεν στο έργο του «η αγριόπαπια», για το ζωτικό ψεύδος, μία πλασματική πνευματική κατάσταση που διαμορφώνει ένας άνθρωπος, όταν δεν του αρέσει η πραγματικότητα γύρω του. Μάλλον αυτό βιώνουν σήμερα οι κυβερνώντες μας, και προσπαθούν να πείσουν κι εμάς να εισέρθουμε σε αυτή την αρρωστημένη τους πραγματικότητα.
Σύμφωνα με στοιχεία της ύπατης αρμοστείας για το μεταναστευτικό, εντός του τουρκικού εδάφους διαβιούν άνω των 3 εκατομμυρίων λαθρομεταναστών. Εξ αυτών μόνο διακόσιες χιλιάδες βρίσκονται σε ελεγχόμενους καταυλισμούς. Οι υπόλοιποι αλωνίζουν στο τουρκικό έδαφος με την τουρκική αστυνομία να τους κυνηγά. Δεν ξέρω αν αυτή την κατάσταση την επιδίωκε η Τουρκία για οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη, αλλά όπως τα γεγονότα μαρτυρούν τα δις ευρώ που θα εισπράξει από την ΕΕ, δείχνουν προμελετημένο σχέδιο. Από την άλλη ουδείς λαθρομετανάστης μπήκε στο ελληνικό έδαφος κατευθείαν από τη χώρα του. Όλοι μας έρχονται από τουρκικού εδάφους. Και στο σημείο αυτό εγείρεται μία σημαντική λεπτομέρεια, που έχει διατυπωθεί πολλάκις από τον αρχηγό μας.
Όλοι όσοι περνούν λαθραία τα σύνορά μας δεν μας έρχονται από εμπόλεμη ζώνη, μιας και στην Τουρκία δεν υπάρχει πόλεμος. Γιατί λοιπόν τους επιτρέπουμε την είσοδο; Θα μπορούσαμε κάλλιστα να τους γυρίσουμε πίσω στα τουρκικά εδάφη, επικαλούμενοι την μη εμπόλεμη κατάσταση στην γείτονα χώρα. Αντ’  αυτού, η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μείνει ανεμπόδιστη η είσοδος των τριτοκοσμικών στη Χώρα μας. Προχθές μάλιστα αποφασίστηκε η εμπλοκή των νατοϊκών δυνάμεων ώστε οι τελευταίες να περιπολούν στη θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδος και Τουρκίας. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε αυτήν την παρέμβαση; Μήπως εμείς δεν είχαμε επαρκείς θαλάσσιες δυνάμεις ώστε να προβούμε στη φύλαξη των συνόρων μας; Μήπως το πολεμικό μας ναυτικό δεν τυγχάνει πολεμικής εμπειρίας; Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Και επαρκείς δυνάμεις έχουμε, και μάλιστα «υπέρ-φορτωμένες» με πολεμική πείρα η οποία αποκτήθηκε στο διάβα της μακραίωνης ιστορία μας. Το μόνο που φταίει είναι η ηθελημένη στάση των κυβερνώντων. Η εκ των πραγμάτων, αποδεδειγμένα πλέον,  ιδεολογικά παρωχημένη σκέψη τους δεν αφήνει περιθώρια ώστε να προφασιστούν άγνοια ή  αδυναμία εκτέλεσης της εξουσίας. Η παρουσία των ξένων δυνάμεων εντός των χωρικών μας υδάτων, γεννά ανησυχητικές λέξεις όπως συν διαχείριση, συν κυριαρχία, συν διοίκηση του θαλασσίου αλλά και εναερίου χώρου μας. Πέρα αυτών, που άπτονται των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων επί του Ελληνικού εδάφους και τα οποία καταπατώνται, εκφράστηκαν επιπλέον ανησυχίες, από πρώην υψηλά επιτελικά στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων. Οι ανησυχίες έγκεινται στο ότι, το ανατολικό Αιγαίο πέλαγος είναι ουσιαστικά η προέκταση της Μαύρης Θάλασσας αλλά και η μόνη θαλάσσια διέξοδος του ρωσικού πολεμικού στόλου προς τις θερμές θάλασσες, με ότι αυτό «συνεπάγεται». Μπορεί οι Συριζαίοι να βιώνουν τη χαρά της ευφάνταστης πραγματικότητας και να αναπτερώνεται η καρδιά τους όταν ενεργούν ως άλλοι αρρωστημένοι ηγέτες της πρώην Σοβιετίας, αλλά εδώ η Χώρα ξεχαρβαλώνεται μέρα με τη μέρα. Πιστεύω, ότι όσο πιο απανωτές σφαλιάρες θα τρώει ο λαός μας από τις πολιτικές ενέργειες των Συριζαίων, τόσο πιο γρήγορα θα ξυπνήσει.