Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
«Στην παραδοχή ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται, προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, διαμηνύοντας, ωστόσο, πως «αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων» και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει.» Αυτά δήλωσε, χθες 23-1-016 σε πρωινή εκπομπή, η κυβερνητική εκπρόσωπος του Σύριζα κ. Γεροβασίλη, απορρίπτοντας ευθύνες  στην μείζονα αντιπολίτευση λέγοντας: «Πρόκειται για μία συμφωνία γνωστή στον ελληνικό λαό, που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ να διαχειριστούν αυτή την πολύ δύσκολη καμπή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό για να βάλει το κοινωνικό πρόσημο μπροστά», ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως αυτή η συμφωνία έχει ψηφιστεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «τα οποία τώρα το ξεχνάνε».

Αυτά ανέφερε η εκπρόσωπος του Σύριζα σε πρωινή εκπομπή, προχθές το Σάββατο, επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στους πολίτες. Είναι σαν να έλεγε ότι, αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα προβούνε σε μείωση συντάξεων, δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι φταίνε οι συνταξιούχοι για την σημερινή κατάντια του ασφαλιστικού συστήματος. Προσπαθούν οι κυβερνώντες και οι συνυπεύθυνοι που έφεραν το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο, ή κατά το συριζαίϊκο λεξικό συμφωνία, να ρίξουν το μπαλάκι των ευθυνών στο λαό, νίπτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τα χέρια τους. Έλα όμως που, αυτά που είχαν πέραση σε άλλες εποχές, σήμερα δεν περνούν όσο και να προσπαθούν οι αριστεροί να δοκιμάζουν τα προπαγανδιστικά τους τερτίπια. Πέρα από το γεγονός τις επίρριψης ευθηνών, η στάση της κ. Γεροβασίλη δηλώνει και την αδυναμία ή αν θέλετε τον πανικό που έχει καταλάβει την κυβέρνηση ενόψει της ψήφισης του επαίσχυντου για τον κοινωνικό ιστό της Χώρας μας νομοσχέδιο. Την ώρα που ο γράφονται αυτές οι γραμμές, ήδη στο Κιλκίς έχουν προπηλακιστεί βουλευτές του Σύριζα, όπου χρησιμοποιώντας κομμουνιστικά τερτίπια προσπάθησαν να εξιλεωθούν στα μάτια του κόσμου. Ως αναφορά και μόνο το περιστατικό που συνέβη, σε προγραμματισμένη εκδήλωση των αγροτών του προαναφερθέντος νομού, όπου παρευρέθη να μιλήσει ο βουλευτής του Σύριζα κ. Παρατσατίδης, όπου μεταξύ άλλων είπε και το εξής: «τι σημασία έχει αν πούμε εμείς όχι, τη στιγμή που οι Βρυξέλλες θα πουν ναι;». Όπως καταλαβαίνετε αυτό ήταν αρκετό ώστε να ξεσηκώσει τους παρευρισκόμενους εναντίον του, τρέποντας σε φυγή τον βουλευτή. Ανάλογα περιστατικά συνέβησαν και με άλλους βουλευτές του Σύριζα όπου προσπάθησαν να παρευρεθούν σε μπλόκα αγροτών, όπου το αρνητικό κλίμα που εισέπραξαν τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τον χώρο.
Δεν γνωρίζω τι θα πράξουν κατά την ψηφοφορία του εν λόγω νομοσχεδίου οι βουλευτές του Σύριζα που έχουν εκλεγεί στην επαρχία, αλλά αυτό που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι, καλοθελητές θα βρεθούν από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς ώστε υπερψηφίζοντας το να δηλώνουν συνάμα ότι το έκαναν γιατί κινδυνεύει η Πατρίς.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή συνεχίζει απτόητος να συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας των πολιτών. Απ’ ‘άκρου εις άκρο της Χώρας μας όπου έχουν στηθεί τα μπλόκα των αγροτών, οι βουλευτές μας γίνονται δεκτοί μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. Μακάρι να επικρατήσει το αλληλέγγυο κλίμα στις τάξεις των ξεσηκωμένων Ελλήνων και να μην παρασυρθούν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, όπως πολλάκις έχουμε δει να συμβαίνει στο παρελθόν.