Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση Μπαρμπαρούση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του χωριού “Θεριακήσι” του Δήμου Αμφιλοχίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Προβλήματα με την παρακολούθηση των μαθημάτων τους αντιμετωπίζουν οι μαθητές του χωριού “Θεριακήσι” του Δήμου Αμφιλοχίας»
Όπως πληροφορήθηκα από κατοίκους του χωριού «Θεριακήσι» του Δήμου Αμφιλοχίας, τα δεκαεπτά παιδιά του δημοτικού, καθώς και δύο νήπια, αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες με την παρακολούθηση των μαθημάτων τους. Ειδικότερα, το δημοτικό σχολείο του χωριού δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, λόγω σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί. Το χρονικό αυτό διάστημα, κατά το οποίο το σχολείο παραμένει κλειστό, οι μικροί μαθητές φοιτούν στο σχολείο του γειτονικού χωριού «Χρυσοπηγή», το οποίο απέχει περίπου έξι χιλιόμετρα από το Θεριακήσι. Μέχρι το περσινό σχολικό έτος η Περιφέρεια διέθετε λεωφορείο, προκειμένου να μεταφέρει τους μαθητές στη Χρυσοπηγή.

Ωστόσο, από τον φετινό Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχει παρασχεθεί λεωφορείο, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο της Χρυσοπηγής. Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί τους διανύουν καθημερινά περίπου 12 χιλιόμετρα για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Πέραν των εξόδων και της ταλαιπωρίας που αυτό συνεπάγεται, πολλές φορές η μετακίνηση εξ ιδίων μέσων δεν είναι εφικτή, με αποτέλεσμα τα παιδιά να χάνουν τα μαθήματά τους.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Για ποιο λόγο δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο δημοτικό σχολείο του Θεριακησίου, ώστε να μην αναγκάζονται οι μαθητές να πηγαίνουν στη Χρυσοπηγή; Προβλέπεται να αποκατασταθούν; Αν ναι, σε πόσο χρονικό διάστημα; Αν όχι, γιατί;
Για ποιο λόγο διακόπηκαν τα δρομολόγια του λεωφορείου που μετέφερε τους μαθητές στη Χρυσοπηγή; Θα διατεθεί και πάλι λεωφορείο για τη μεταφορά τους στο σχολείο, ώστε να μην χάνουν τα μαθήματά τους;
Αθήνα, 21/12/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ