Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Κάποτε είχε χαλάσει η βρύση της μπανιέρας, στο σπίτι μου, με αποτέλεσμα το νερό να τρέχει σαν παλαβό. Η αποχέτευση αδυνατούσε να απορροφήσει όλο εκείνον τον υδάτινο όγκο που συσσωρεύονταν στη μπανιέρα, και υπήρχε κίνδυνος να πλημμυρίσουμε. Το πρώτο που έκανα ήταν να κλείσω τον γενικό διακόπτη παροχής νερού, αλλά για κακή μου τύχη, ή σκουριά που είχε πάνω ο διακόπτης δεν επέφερε και το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά πάντως κατάφερα να ελαττώσω αρκετά την ροή της σπασμένης βρύσης, αποφεύγοντας την πλημμύρα. Ο υδραυλικός φάνηκε μετά από δύο ώρες αποκαθιστώντας τη ζημιά της βρύσης και του κεντρικού διακόπτη, επιφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο άλλη ζημιά, στη τσέπη μου. Τα παραπάνω παράδειγμα, που είναι προϊόν φαντασίας, μπορεί να συμβεί στον οιοδήποτε, και να πράξει τα αυτονόητα. Όταν όμως παρουσιάζονται προβλήματα σε επίπεδο εθνικό, αναλόγων συμπεριφορών με το παραπάνω παράδειγμα, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τα αντιμετωπίσει, είναι εύλογο να γεννώνται ερωτήματα.

lathro_lesvos
Η ροή των λαθρομεταναστευτικών, προσφυγικών,  παρά τύποις μεταναστών, ή όπως αλλιώς θέλετε να τους ονομάσετε, μπορεί να παραλληλιστεί με το παράδειγμα της σπασμένης βρύσης. Στη θέση του σκουριασμένου γενικού διακόπτη θα μπεί το ΥΕΘΑ, που θα αναλάβει με τη σειρά του να ελαττώσει τις λαθρομεταναστευτικές ροές τόσο από τα χερσαία όσο και από τα υδάτινα σύνορά μας. Δεν θα έχει την δυνατότητα της πλήρους αποκοπής διέλευσης των λαθρομεταναστών, αλλά πάντως θα είναι μία ανάσα για τα νησιά και τους κατοίκους του ανατολικού Αιγαίου. Η συνέχεια των κινήσεων ανήκει πάλι στον Ελληνικό στρατό όπου θα αναλάβει την συγκέντρωση των λαθρομεταναστών και την οδήγηση αυτών σε κέντρα φυλασσόμενα, εξάλλου ο στρατός μπορεί εν ριπή οφθαλμού να στήσει μία μικρή πολιτεία με αντίσκηνα, και εγκαταστάσεις ( μαγειρεία, αποχωρητήρια, ντουζιέρες ) , όπου θα γίνεται ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος, η καταγραφή αυτών, η προσφορά πρώτων βοηθειών, αφού το υπουργείο Υγείας με το ΥΠΕΞ, επανδρώσουν τις παραπάνω εγκαταστάσεις με το απαραίτητο προσωπικό.
lathrometanastes-lesvos
Η παραπάνω ενέργεια συστήνεται και από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, όταν τυγχάνουν παρόμοιες καταστάσεις. Δεν είναι δουλειά ούτε της αστυνομίας, ούτε του λιμενικού, ούτε των αρμοδίων υπηρεσιών της εκάστοτε περιφέρειας να προσπαθούν να διορθώσουν τα χάλια που παρακολουθούμε από τους δέκτες μας. Φιλότιμη βέβαια η προσπάθεια των εργαζομένων σ’ αυτές τις υπηρεσίες, αλλά δεν φτάνει μόνο το φιλότιμο για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου ογκωδέστατου προβλήματος. Μετά τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους, καθώς και την καταγραφή, όποιοι είναι πρόσφυγες, θα οδηγηθούν στα αστικά εκείνα κέντρα όπου θα τους εκδοθούν τα ανάλογα μεταναστευτικά χαρτιά, και θα πάνε στο καλό τους. Οι υπόλοιποι, που εύκολα μπορεί να αποδειχθεί η χώρα καταγωγής τους, θα οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης όπου μετά την απαραίτητη παρέλευση του χρόνου παραμονής τους στην Ελλάδα, θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους, με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.
plateia_viktorias
Σε καμιά των παραπάνω περιπτώσεων δεν προβλέπεται η ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών σε πόλεις και χωριά. Τώρα, η φιέστα στον Ελαιώνα, με τους διακόσιους νοματαίους, με τα μη απαραίτητα κλιματιστικά, με τις τροχοβίλες, με τα wi-fi, και άλλες αριστερίστικες μαλακίες δεν αξίζει ούτε να συζητά κανείς. Τι είπε λοιπόν η χρυσή Αυγή και βάλθηκαν όλοι να πέσουν επάνω της; Τι το τραγικό και το απάνθρωπο υπάρχει στην παραπάνω περιγραφόμενη κατάσταση, που  σημειωτέον πρόκειται για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και όλοι μας γνωρίζουμε ότι, όταν έχεις τέτοιες καταστάσεις να αντιμετωπίσεις κινείσαι και ανάλογα. Πως, λόγου χάριν, όταν χτυπηθεί μία χώρα από μία φυσική καταστροφή, οι πρώτοι που αναλαμβάνουν δράση είναι οι υπηρεσίες του στρατού ; εκεί για τους αριστερούς δεν ισχύει η απανθρωπιά και ισχύει μόνο στην περίπτωση των λαθρομεταναστών; Αλλά αυτά δεν ισχύουν μόνο για την αριστερά, ισχύουν και για τους κόπτοντες ΔΕΞΙΟΥΣ, που η φωνή τους τώρα δεν πείθει κανέναν, μιας και τα έργα τους στο μεταναστευτικό είχε τα ίδια χάλια με τους Συριζαίους. Τα πράγματα είναι απλά, αλλά δεν είναι τόση απλή να κινηθεί μία τέτοια διαδικασία ελέγχου των λαθρομεταναστευτικών ροών, μιας και δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι με την απαραίτητη εγκεφαλική ευφυΐα.
(ΥΓ): Ευκαιρίας δοθείσης, μετά τον πλουτισμό των νήσων στο ανατολικό Αιγαίο, ήρθε η ώρα να πλουτίσει και η πρωτεύουσα. Αναμένουμε τη δήλωση της κυρά Τασίας για τα ξενοδοχεία, τα εμπορικά , τα καφέ, τα σπα κλπ.