Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ

Ό,τι ειπώθηκε τα τελευταία δύο έτη από τη Χρυσή Αυγή, επιβεβαιώνεται «πανηγυρικά» οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς μας. Τη λέξη την έχω εντός εισαγωγικών, γιατί μόνο ώρα για χαρές δεν είναι. Έχω γράψει πολλές φορές ότι, με το προκηρύσσονται εκλογές, συνάμα γίνεται έναρξη συντονισμένων επιθέσεων λάσπης και ύβρεων κατά του Λαϊκού Συνδέσμου. Μετά την κατάρρευση του δικαστικού φιάσκου της Χρυσής Αυγής, ο κόσμος, η κοινή γνώμη, οι Έλληνες πολίτες και όχι μόνο,άρχισαν να βλέπουν με διαφορετική ματιά τα στελέχη και τον απλό κόσμο που αποτελούν τον Λαϊκό Σύνδεσμο. Το φιάσκο της κυβέρνησης Σαμαρά, λειτούργησε ανασταλτικά. Αυτό βέβαια το ήξεραν και το ξέρουν οι μελαλοσχήμονες δημοσιογράφοι των Αθηνών, αλλά έκανα τα στραβά μάτια, μπας και πετύχει η λασπολογία κατά των Ελλήνων Εθνικιστών. Τώρα που τα πράγματα εξελίχτηκαν εντελώς διαφορετικά απ’ ότι περίμεναν, άρχισαν και αυτοί σιγά-σιγά, να ρίχνουν νερό στο κρασί τους. Στο φύλλο της περασμένης κυριακάτικης «καθημερινής», δύο δημοσιογράφοι πεπειραμένοι, δείτε πως αντιμετωπίζουν τη Χρυσή Αυγή, και μάλιστα στην ίδια σελίδα.

Στάγκος: «Το τοπίο έχει αλλάξει δραματικά με τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία μετά το κλείσιμο των τραπεζών, με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από τον Αλ. Τσίπρα και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη φοβερή ανάδειξη του μεταναστευτικού ως τεράστιου προβλήματος πρώτης προτεραιότητας/Ωστόσο, λίγα είναι τα σημερινά κόμματα που σίγουρα θα υπάρχουν στην επόμενη Βουλή. Η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον το Ποτάμι, μάλλον δυστυχώς η Χ.Α.»
Ο κ. Στάγκος, με βαριά καρδιά και θλίψη, μας αναφέρει ότι… μπαίνουμε στη βουλή, και μάλιστα ως τελευταίοι και καταϊδρωμένοι. Αν και στο υπόλοιπο άρθρο του, αναφέρει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Ελλάδα και τους Έλληνες δίνοντας μάλιστα μεγάλη βαρύτητα στο λαθρομεταναστευτικό. Ο κ. Στάγκος, αν και αναφέρεται άμεσα, στην αναγκαία για τους ευρωπαίους, δημιουργία σύνθετου πολιτικού σχηματισμού, αποφεύγει εντέχνως να αναφέρει ότι μόνο οι Έλληνες Εθνικιστές έκρουαν τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την λαθρομετανάστευση, καθώς και τα υπόλοιπα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Ελληνικό λαό. Έχουμε ακόμη λίγο χρόνο μέχρι τις εκλογές, ποιος ξέρει μπορεί ως τότε να μας βλέπει αλλιώς ο κ. Στάγκος.    
Ιορδανίδης : «Καμία παράταξη δεν είναι σε θέση να διαχειρισθεί τη σημερινή κατάσταση. Ούτε το πρόβλημα είναι μία εκλογική διόγκωση της Χρυσής Αυγής ή της άκρας Αριστεράς, που αναμένεται ως συνέπεια μίας κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι εάν επέλθει η ολική καταστροφή, το αντιπροσωπευτικό σύστημα θα έχει καταρρεύσει ούτως ή άλλως. Φιλοπαίγμονες εν ου παικτοίς, με άλλα λόγια. Τόσο απλά.».  Ο κ. Ιορδανίδης είναι περισσότερο ειλικρινής, και χωρίς μειδίαμα, από τον προηγούμενο αρθρογράφο, και το δείχνει εμπράκτως. Αν και δεν μπορεί να αποφύγει την αναφορά του και αυτός στη μεγάλη διακυβέρνηση, από την άλλη δεν μπορεί και να μην αναφέρει ότι τα αίτια αυτής της συγκυβέρνησης θα είναι η διόγκωση των άκρων· του κόμματος Λαφαζάνη, αλλά και του Λαϊκού Συνδέσμου. Εντύπωση δε, προκαλεί η αναφορά του αρθρογράφου στο ότι, οι διόγκωση των άκρων δεν πρόβλημα για την Ελληνική κοινωνία, όσο είναι το πρόβλημα αν καταρρεύσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Αν και δεν βλέπω προσωπικά πρόβλημα με την κατάρρευση των μεγάλων κομμάτων, ωστόσο δεν μπορώ να μην πώ ότι άρχισε το δημοσιογραφικό ήθος και ύφος του κ. Ιορδανίδη, να γράφει για τα αυτονόητα.