Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΘΕΑΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΑΡΤΟΥ

Παρ’ ολίγο να λαλήσουν τα κοκόρια. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κράτησε το σκηνικό εξαπάτησης του Ελληνικού λαού που έλαβε χώρα χθες στο κοινοβούλιο, κατά την συζήτηση για τα περιβόητα προαπαιτούμενα. Οι εκπρόσωποι του  αντισυνταγματικού τόξου επιδόθηκαν  σε μία θεατρική ρητορική, εξακοντίζοντας τα υποτιθέμενα βέλη μεταξύ των. Εξάλλου,  δεν είχαν τι να πουν για τα εθνοκτόνα μέτρα που ετοιμάζονται να μας σερβίρουν, μιας και οι ίδιοι καλά-καλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αυτά που μας απέστειλαν ως προαπαιτούμενα οι φίλοι μας απ’ τας Ευρώπας. Ευφυΐες τους αποκάλεσε ο αρχηγός μας, και πολύ καλά έπραξε· μιας και κατάφεραν εντός ολίγων ωρών οι εθνοπατέρες του αντισυνταγματικού τόξου να μελετήσουν τα 977 σελίδες που αποτελούσαν το νομοσχέδιο! ! !

Τώρα όσον αφορά την όλη διαδικασία στη βουλή είχαμε κόντρες, υποτίθεται, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολιτευόμενων μνημονιακών δυνάμεων, έτσι για να έχει κάτι να κουβεντιάζει αυτές τις μέρες ο δύσμοιρος λαός μας. Θα σταθώ σε ορισμένα σημεία που αξίζει τον κόπο να αναλυθούν δεόντως, μιας και θα δρομολογήσουν, κατά πάσα πιθανότητα, τις επόμενες πολιτικές κινήσεις των δυνάμεων του μνημονιακού τόξου.
Ένας από τους λόγους που η εναπομείνασα δεξιά κόπτεται και ωρύεται ότι πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα, όσο σκληρά και αν είναι, δεν είναι άλλος από το να περάσει από τα χέρια του κ. Τσίπρα το νέο μνημόνιο. Κάτι σαν και αυτό που έκανε τις τελευταίες του μέρες ο κ. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός, περιμένοντας μάλιστα να επανέλθει στην εξουσία λόγω της αριστερής παρενθέσεως, άλλο που έφαγε τα μούτρα του. Το ίδιο πράγμα ονειρεύονται και τώρα οι Μεϊμαράκηδες και Σία. Νομίζουν, όταν πλέον ο κ. Τσίπρας θα είναι αδύνατο να κρατηθεί στην εξουσία, ότι θα έρθουν αυτοί ως άλλοι λαοσώστες. Δεν γνωρίζουν όμως ότι οι δικαιολογίες και τα καμώματά τους τόσο το τελευταίο διάστημα, όσο και των επόμενων μηνών που έρχονται, έχουν κάνει τον κόσμο να τους σιχαθεί. Νομίζουν ότι τα πόπολα θα τους στηρίξουν πάλι όπως άλλοτε. Όντως κάποιοι θα τους στηρίξουν, αλλά η πληθώρα των ψηφοφόρων έχει αρχίσει και αλλάζει ρότα. Πολύ φοβάμαι ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές η νουδούλα θα έχει την τύχη του σημερινού Πασοκ.
Στον αντίποδα τώρα, οι κινήσεις των Λαφαζάνηδων μόνο ανησυχία δεν έχουν να προκαλέσουν στα κυβερνητικά κλιμάκια. «όλα είναι μία χαρά», δήλωσε χθες ο κ. Λαφαζάνης, διαφωνώντας μεν με την κυβερνητική στάση, στηρίζοντας δε αυτή επί το έργον. Εξάλλου, δεν συμφέρει αυτή τη στιγμή να κάνει κίνηση απόσπασης ο κ. Λαφαζάνης. Πιο σίγουρο γι’ αυτόν, και με μεγαλύτερες πιθανότητες να αποσπάσει περισσότερους βουλευτές, είναι όταν το κυβερνητικό επιτελείο θα έχει πάρει την κατιούσα υπό το βάρος των μέτρων όταν αυτά αρχίσουν να εφαρμόζονται. Το πώς θα δικαιολογηθεί τότε ο κ. Λαφαζάνης, που στήριξε αυτή την άθλια κυβέρνηση, μην ανησυχείτε, η αγκιτάτσια έχει τον τρόπο της.  Το ίδιο ισχύει και για την κ. Κωνσαντοπούλου, που ναι μεν έχει κάνει αρχηγικές εμφανίσεις, από την άλλη ουδείς γνωρίζει τι αριθμό βουλευτών επηρεάζει. Αυτά θα είναι πιο αναγνωρίσιμα στο εγγύς μέλλον. Ένα σχόλιο θα μου επιτρέψετε να κάνω, και το οποίο αφορά την πρόταση του συγκυβερνήτη για τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης καθώς και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ζήτησε ο πρόεδρος Πάνος μεγαλοστόμως από το κοινοβούλιο. Στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη, το μόνο που κατάφερε, για άλλη μία φορά, ήταν να μας δείξει την απεραντοσύνη της πολιτικής  βλακείας που τον διέπει.
Οι συναγωνιστές, για άλλη μία φορά στάθηκαν στο ύψος που οι περιστάσεις επιβάλλουν και τους τα έψαλλαν για άλλη μία φορά έξω από τα δόντια. Ο αγώνας για την καταγγελία του μνημονίου και την επάνοδο της Πατρίδας μας στην Εθνική της Ανεξαρτησία συνεχίζεται !