Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
http://ethnikismos.net/2015/05/29/%CE%BD-%CE%B3-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD/Διαβάζουμε στο χθεσινό φύλλο, 30-5-015, του «εθνικού κήρυκα» πως ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκ Λιούκ, κατά τη συνεδρίαση της «G7» στη Δρέσδη, προειδοποίησε αυστηρά τις χώρες της ευρωζώνης να μην καθυστερούν στη λήψη αποφάσεων για επίτευξη μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. «θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των πλευρών να καταλήξουν σε ένα επίπεδο γενικής κατανόησης και να αφήσουν λίγο χρόνο για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες» δήλωσε ο Λιούκ.
Στο χθεσινό φύλλο, 30-5-015, της «Καθημερινής» διαβάζουμε: «Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, σχετικά με τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και τα σενάρια πολιτικών εξελίξεων εξαιτίας ενδεχόμενης απώλειας σημαντικού αριθμού βουλευτών από τη συμπολίτευση και ενδεχομένως της δεδηλωμένης, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος. Οι δύο εμφανίζονται να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, προκειμένου η χώρα να αποφύγει τον κίνδυνο νέων εκλογών.

Το έχουμε τονίσει πολλάκις ότι οι τοκογλύφοι θα κάνουν το πάν για να πάρουν τα λεφτά τους από τη δύσμοιρη τη Χώρα μας. Υπάρχει πάντως και μία άλλη παράμετρος που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Είναι οι πιέσεις των αμερικανών προς τους ευρωπαίους ηγέτες, ώστε οι τελευταίοι να επισπεύσουν τη συμφωνία με την Ελλάδα. Πολλοί οικονομολόγοι πάντως επισημαίνουν τον κίνδυνο που θα υποστεί η παγκόσμια οικονομία σε ενδεχομένη έξοδο της Ελλάδος από τη ζώνη του ευρώ. Οι πιέσεις βέβαια από αμερικανικής πλευράς έχουν διπλή εξήγηση. Η μία αφορά τους τριγμούς που θα έχει η αμερικανική οικονομία από πιθανή έξοδο της Χώρας μας από την ευρωζώνη, και η δεύτερη αφορά την  αποσταθεροποίηση που θα επέλθει στα βαλκάνια, μιας και η αγκαλιά της Ρωσίας για την Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή,  κάτι που οι αμερικανοί δεν το θέλουν. Κυκλοφορεί επίσης έντονα στο διεθνή τύπο ότι οι υπερατλαντικοί «σύμμαχοί» μας φοβούνται και το ενδεχόμενο να εμπλακούν οι BRICS στο θέμα της Ελλάδος.
Στην Ελλάδα τώρα έχουν βάλλει λυτούς και δεμένους να κάνουν ό,τι περνά απ’ το χέρι τους ώστε να επιτευχθεί επιτέλους η συμφωνία με τους δανειστές, και να μην συρθεί η Χώρα μας σε εκλογές. Φοβούνται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι. Είναι σίγουροι ότι περίπτωση αυτοδυναμίας για τον Σύριζα δεν πρόκειται να υπάρξει, αλλά και σίγουροι και για την κατρακύλα της δεξιάς. Σίγουροι είναι όμως και για τα αποτελέσματα που θα φέρει ο Λαϊκός Σύνδεσμος, και αυτό είναι που τους φοβίζει περισσότερο. Αυτό φαίνεται από το άρθρο της καθεστωτικής «καθημερινής», όπου το δίδυμο της συμφοράς είναι σε ανοιχτή επικοινωνία και «ετοιμοπόλεμο», ώστε να προλάβουν το κακό. Τέτοιες εντολές πήραν από τα διεθνή αφεντικά τους, και να μην ξεχνάμε και την πρόθεση του «ποταμίσιου», να βάλει «πλάτη».
Εμείς πάντως είμαστε ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή, και όταν οι καιροί προστάξουν θα είμαστε στις επάλξεις.

Σ. Παιδάκος
Τ.Ο. Αγρινίου