Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δημήτρης Μακρής έδωσε το στίγμα





Το στίγμα για το τι θα επακολουθήσει σχετικά με τις εγκληματικές αμέλειες όσων διετέλεσαν δήμαρχοι στην Ι.Π Μεσολογγίου έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος με το συνδυασμό της Ελληνικής Αύγης Δημήτριος Μακρής καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου σχετικά με το μολυσμένο νερό του Αιτωλικού.
Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου: Σήμερα 17η του μηνός Φεβρουαρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος για την Ι.Π. Μεσολογγίου με τον συνδυασμό της "Ελληνικής Αυγής", Δημήτριος Ελ. Μακρής, κατέθεσε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, υπαιτίου και δράστου, πολιτικού προσώπου ή υπηρεσιακού παράγοντα, αγνώστου σ΄ αυτόν και μη ειδικώς κατονομαζομένου και κατά παντός τρίτου αγνώστου σ΄αυτόν, φυσικού ή νομικού προσώπου που θα προκύψει από την προκαταρκτική εξέταση που θα διεξαχθεί σχετικά με παράβαση του Ν.1650/1986 αλλά και παράβαση καθήκοντος του άρθρου 259 του Π.Κ.

 Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται και αποφαίνεται στην πρόσφατη έκθεση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, την οποία και επισυνάπτω, προκύπτει οτι η ανωτέρω υπηρεσία κρίνει το νερό που αντλείται από την πηγή του Κεφαλόβρυσου ΩΣ ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ και η ποιότητά του ΩΣ ΑΣΤΑΘΗ και μεταβαλλόμενη ανάλογα με τις κλιματικές και τις τοπικές συνθήκες.

Επίσης η έκθεση επισημαίνει ότι η θέση της πηγής, κατάντη του αστικού ιστού και τεχνικών έργων ΓΟΕΒ με ελλιπή προστασία, έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με μικρόβια κοπρανώδους προέλευσης. Επισημαίνει επίσης ότι το νερό των νέων γεωτρήσεων που έχουν διενεργηθεί, άνω του υποσταθμού της ΔΕΗ στην Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων - Αιτωλικού, δεν είναι ασφαλές για υδροδότηση μετά από απλή χλωρίωση καθώς τα δείγματα δείχνουν μικροβιακή επιβάρυνση κοπρανώδους προέλευσης και μεταβολές στις χημικές παραμέτρους του.

Εντοπίζει τέλος ασταθές μικροβιακό φορτίο και χαρακτηρίζει μη ασφαλές το δίκτυο του Αιτωλικού καθώς και μη ορθή την επεξεργασία και απολύμανσή του.