Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ο πραίτορας του Καθεστώτος Δραγασάκης και η Χρυσή Αυγή

 
Συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επιφανές στέλεχος του Σύριζα, Γ. Δραγασάκης. Πέρα των τετριμμένων πλέον ασυναρτησιών περί διακυβέρνησης της χώρας από τη συμμορία της Κουμουνδούρου και το αγαπημένο παιδί των σιωνιστών των ΗΠΑ, Αλέξη Τσίπρα, δεν έχασε την ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον της Χρυσής Αυγής, προσφέροντας στο Καθεστώς τις μαρξιστικές του υπηρεσίες.


Καθ' ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του αποτελούν χρήσιμο γρανάζι του καθεστωτικού μηχανισμού, ο κύριος Δραγασάκης κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει μια στενότερη, διακομματική συνεργασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου Χρυσή Αυγή. Κατά λέξη, η ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει το στέλεχος του Σύριζα είχε ως εξής: «Κύριε Δραγασάκη, οι συγκρούσεις σας με τη Χρυσή Αυγή λόγω του θεσμικού σας ρόλου ως αντιπροέδρου της Βουλής, είναι συνεχείς. Θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει στενότερη διακομματική συνεργασία για την αντιμετώπιση του φαινομένου;  Μπορεί μία τέτοια διαδικασία να διαμορφώσει και ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο, π.χ. συνεργασίες με πολιτικό - δημοκρατικό πρόταγμα και όχι οικονομικό»;

Πάνω στην απελπισία των καθεστωτικών δυνάμεων, πολιτικών, οικονομικών και δημοσιογραφικών, να ανακοπεί με κάθε τρόπο η πορεία της Χρυσής Αυγής, ακούγονται και αλήθειες. Ο δημοσιογράφος του Βήματος λοιπόν, μας πληροφόρησε πως οι κομματικές συμμαχίες, οι οποίες δημόσια ισχυρίζονται πως συνάπτονται για το «καλό της χώρας», δεν είναι παρά οι κεκαλυμμένες συμφωνίες οικονομικού συμφέροντος, στην πλάτη του Ελληνικού Λαού! Ο ίδιος ο δημοσιογράφος μάλιστα, προτρέπει ουσιαστικά τον αντιπρόεδρο της Βουλής να τεθεί σε ισχύ μια ευρύτερη συμμαχία με προμετωπίδα την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, παραμερίζοντας τον οικονομικό παράγοντα.

Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον, έχει η απάντηση του κυρίου Δραγασάκη, ο οποίος εκπροσωπεί ένα κόμμα-συνονθύλευμα τεθλιμμένων αριστεριστών κάθε απόχρωσης, το οποίο υποτίθεται πως μάχεται το υπάρχον σύστημα της σαπίλας και της διαφθοράς. Θαυμάστε την απάντηση του απολογητή του μαρξισμού, καμαρώστε την αντισυστημικότητα των ροζ αμερικανομαρξιστών, οι οποίοι επιδιώκουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα, με τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ: «Για να είμαστε ακριβείς δεν είναι το προεδρείο της Βουλής που είναι σε σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή. Είναι η Χρυσή Αυγή η οποία συστηματικά ενεργεί προκλητικά και προσβλητικά προς το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και το Προεδρείο. Πάντως, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής, ως Προεδρείο, έχουμε κοινές εκτιμήσεις και ενιαία στάση απέναντι στα φαινόμενα αυτά. Αναμένουμε και άλλες προκλήσεις και είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε με τρόπο θεσμικό και ενιαίο. Σε ό,τι αφορά τώρα το ερώτημά σας, το πολιτικό - δημοκρατικό πρόβλημα δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το οικονομικό διότι είναι ακριβώς η συρρίκνωση του κοινωνικού περιεχομένου που ευτελίζει  τη δημοκρατία, ιδιαίτερα στα μάτια των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτό όμως που πρωτίστως εμποδίζει μια ευρεία δημοκρατική αντιρατσιστική και  αντιφασιστική συμπαράταξη είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις, ακροδεξιές, κρατικοδίαιτες και διαπλεκόμενες μέσα στο καταρρέον σύστημα, που  βλέπουν την δήθεν «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή ως το μακρύ χέρι και ύστατο στήριγμα της εξουσίας τους».

Καθένας δύναται να αντιληφθεί πως δίχως καμία αντίδραση, η πατριδοκάπηλη Νέα Δημοκρατία του φον Αντώνη, αποδέχεται την συνεργασία σε όλους τους τομείς με τους προστάτες των τρομοκρατών και των κουκουλοφόρων, προκειμένου να καμφθεί η δυναμική της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός οτι τα κόμματα της κλεπτοκρατίας έχουν κοινές εκτιμήσεις και κοινή στάση απέναντι στο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, αποδεικνύει και τη μεγάλη τους αγωνία, σχετικά με την υπό απειλή διατήρηση της σκανδαλώδους ασυδοσίας τους. Βλέπετε ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής για τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, ένωσε τους άλλοτε αντίθετους πολιτικά χώρους σε ένα μέτωπο, το λεγόμενο «συνταγματικό». Βεβαίως διαφέρει ο τρόπος με τον οποίο οι δύο άσπονδοι φίλοι θα προστατεύσουν το Καθεστώς: η μεν Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, το επιχειρεί με παράνομες εντολές στην αστυνομία, ο δε Σύριζα, το επιδιώκει δια των αγαπημένων του παρακρατικών κουκουλοφόρων!

Επιπλέον, είναι απορίας άξιο τί εννοεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής κάνοντας λόγο για τις προκλητικές και προσβλητικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής προς το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Το ότι θα έφτανε η στιγμή να δούμε τα ορφανά του Μαρξ να υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη Βουλή, αποτελεί ένα μοναδικό παγκοσμίως φαινόμενο! Κατά τ' άλλα, οι απόβλητοι της σοβιετικής στέππας έχουν το θράσος να μιλούν για πόλεμο ενάντια στο σύστημα και να κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή ως το «μακρύ χέρι» του!

«Σύντροφε» Δραγασάκη, ατυχήσατε! Αναζητήστε στον καθρέφτη και στη κομματική σας συμμορία τους πραίτορες του Καθεστώτος της διαφθοράς και της κλεπτοκρατίας. Οι Έλληνες Εθνικιστές στέκουν περήφανα απέναντί σας, σε σας και τους καπιταλιστές φίλους σας, στο πλάι του αγωνιζόμενου Ελληνικού Λαού!