Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία των κομμάτων

  Ο κόσμος έχει προ πολλού καταλάβει την δυσοσμία του μεταπολιτευτικού βόθρου και γελάει με τα παρακάλια τους για να προφυλαχθεί η «δημοκρατία» από την καθαρτική επέλαση της Χρυσής Αυγής. Έχει όμως αξία, παρά το ότι γνωρίζει ο κόσμος, να παρουσιάζονται τα στοιχεία, ώστε να αντιληφθεί και ο τελευταίος Έλληνας ότι η διαφθορά του μεταπολιτευτικού κατεστημένου δεν είναι αυτή που νομίζουμε, αλλά ξεπερνά κατά πολύ και την πιο νοσηρή φαντασία.



Αυτά μας δείχνει και η συνέντευξη Τσουκάτου στο “Crash” στην οποία ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ και πρώην του ΕΚΚΕ, αποκαλύπτει ένα κομμάτι από την δυσώδη κατάσταση της πολιτικής ζωής που μας έφερε στην καταστροφή. Της πολιτικής ζωής που προσπαθούν να συντηρήσουν οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι εργολάβοι. Ο λόγος; Όπως θα δείτε και στα, ελάχιστα πραγματικά, αποσπάσματα που ακολουθούν έχουν πολλούς λόγους για να επιθυμούν την συντήρηση του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας.

Λέει λοιπόν ο Τσουκάτος όσον αφορά τα «μαύρα» χρήματα που η Siemens διέθετε αφειδώς στα πολιτικά κόμματα: «Αν ψάξουν μέχρι το 1998 στις φορολογικές δηλώσεις της Siemens, θα βρούνε με λεπτομέρειες το 2% που πήγαινε στα μεγάλα κόμματα, ως έξοδο δημοσίων σχέσεων. Γι’ αυτό επιμένει και σήμερα ο Πάγκαλος ότι ήταν «κονδύλια δημοσίων σχέσεων». Το 1999 άλλαξε ο νόμος και απαγορεύτηκε. Έτσι άρχισε η διαφορετική κίνηση των χρημάτων».

Στην συνέχεια λέει ακριβώς τι εννοεί με τον όρο «διαφορετική κίνηση»: «Υπήρχε ιδιαίτερη προσοχή στη μεταφορά των χρημάτων. Δεν μπορούσε να γίνει εύκολα από τράπεζες. Γινόταν με άμεσες παραλαβές από τους χορηγούς». Ενώ για όσους αναρωτιούνται πως οι τράπεζες καταφέρνουν και ελέγχουν σε τέτοιο βαθμό την πολιτική στην Ελλάδα, υπάρχει η απάντηση: «Τα περισσότερα λεφτά στα κόμματα ήταν από ημεδαπούς επιχειρηματίες. Για παράδειγμα, παραμονές εκλογών και τα δύο κόμματα ήξεραν ότι θα πάρουν συγκεκριμένα λεφτά από μεγαλοτραπεζίτες ή επιχειρηματίες».