Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012



Έγινε η πανελλήνια συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες και το βασικό εξαγόμενο συμπέρασμα από όσα ειπώθηκαν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στα χνάρια του παλιού ΠΑΣΟΚ. Βέβαια αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι με την πρόσφατη απότομη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά το παλιό ΠΑΣΟΚ, με όλα του τα μεταχειρισμένα και σαθρά υλικά, κατέκτησε και παραμέρισε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά του παλιού ΠΑΣΟΚ. Πρώτον απ’ όλα πραγματοποιήθηκε μία στροφή προς την «μετριοπάθεια» και τον «ρεαλισμό», εννοώντας προφανώς ότι μόλις μπορέσουν θα δράσουν σαν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε όλα τα ζητήματα. Ετοιμαστείτε σιγά σιγά να ακούσετε τις παλιές, γνώριμες φράσεις που ακούμε τόσα χρόνια: «Θέλουμε να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά δεν μπορούμε», «Αν δεν μας

δώσουν την δόση θα πεινάσουν τα παιδιά μας» και άλλα παρόμοια που όλοι σας γνωρίζετε.

Το δεύτερο που παρατηρήθηκε είναι η δημιουργία εσωτερικής τάσεως με σκοπό την υφαρπαγή ψήφων από τους αδαείς. Πως υπήρχε παλιότερα το περίφημο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, που φρόντιζε να εισπράττει το ΠΑΣΟΚ και ψήφους που δεν ήταν από διεθνιστές και αριστερούς. Περίπου αυτό έχει και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την ανάποδη. Το ΠΑΣΟΚ το 1981 είχε την ανάγκη μίας τάσης που να διεμβολίζει το κέντρο, όσο καιρό το ΠΑΣΟΚ δούλευε και ψάρευε στα θολά νερά της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα έχει ανάγκη μία τάση που να κάνει το εντελώς αντίθετο, δηλαδή να κρατάει την αριστερά όσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινείται προς το κέντρο. Έτσι δημιουργήθηκε και το λεγόμενο «Αριστερό Ρεύμα», το οποίο θα είναι μονίμως δυσαρεστημένο, αλλά θα παραμένει (όπως και αυτοί που το ψηφίζουν) παρά τις όποιες παλινωδίες στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τους φανατικούς διεθνιστές και τον κίνδυνο που προβάλλει η ΝΔ ότι «έρχονται οι κομμουνιστές», προκειμένου να πολώσει προς συμφέρον της το πολιτικό σκηνικό, η απάντηση είναι διπλή. Πρώτον μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο των διεθνιστών, αφού ως γνωστό η ΝΔ παραδοσιακά τους προσκυνάει. Το δεύτερο είναι ότι όλες αυτές οι τάσεις θα βρεθούν πλέον σε δεύτερη μοίρα. Όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να τις έχει, αλλά όπως είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χατζηαντωνίου «δεν μπορούν να είναι απόψεις ενός κόμματος που διεκδικεί να καθορίζει τη μοίρα του λαού και το μέλλον της χώρας».


 Τα «λιγούρια της εξουσίας» δεν κρύβονται καθόλου.

 Η «καταγγελία του μνημονίου» και οι μονομερείς ενέργειες ήδη πήγαν «περίπατο» και οδεύουν προγραμματικά ολοταχώς προς το κέντρο και τις απόψεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 
 
 Άντε «σύντροφοι»… Το νέο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο ΔυΝαΤό!








www.xryshaygh.com